{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH sutra o Nacrtu zakona o budžetu institucija za 2013.

F
11.11.2012. u 14:13
0
7
Vijeće ministara BiH sutra o Nacrtu zakona o budžetu institucija za 2013.
0
Vijeće ministara BiH sutra o Nacrtu zakona o budžetu institucija za 2013.
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara BiH će na sjednici sazvanoj za ponedjeljak, 12. novembra, razmatrati Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2013. godinu.
Vijeće ministara BiH je 6. novembra, na radno-konsultativnom sastanku, obavilo raspravu o Nacrtu zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2013. godinu, koji je pripremilo Ministarstvo finansija i trezora.

Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2013. temeljen je na Globalnom okviru fiskalne bilanse i politika u BiH za razdoblje 2012-2014. godine u visini od 950 miliona KM, a zahvaćanje s jedinstvenog računa iznosit će 750 miliona KM, saopćeno je iz Vijeća ministara nakon radno-konsultativnog sastanka te navedeno da će rasprava o nacrtu zakona biti nastavljena u ponedjeljak.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Prijedlog amandmana II na Ustav Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Ministarstvo pravde.

Trebali bi biti razmatrani i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskoj policiji BiH; Nacrt okvirnog zakona o volontiranju; Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Između ostalog, predviđeno je razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o administrativnim pristojbama. Na obimnom dnevnom redu Vijeća ministara trebalo bi da se nađe i Informacija o Odluci Komiteta ministara Vijeća Europe u vezi s izvršenjem presude u predmetu „Sejdić-Finci protiv Bosne i Hercegovine“ kao i Informacija o provedbi priprema popisa stanovništva, kućanstva i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. godne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: