{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Petrović: Račun za uličnu rasvjetu će biti plaćen 6. januara, struja stiže danas

Piše: A. Dž./Klix.ba
28.12.2013. u 12:16
0
64
Petrović: Račun za uličnu rasvjetu će biti plaćen 6. januara, struja stiže danas
0
Petrović: Račun za uličnu rasvjetu će biti plaćen 6. januara, struja stiže danas
Zlatko Petrović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Samo nekoliko dana pred Novu godinu veći dio Sarajeva ostao je bez ulične rasvjete zbog više od 700.000 KM duga Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša KS prema Elektroprivredi BiH. No, prema riječima resornog ministra Zlatka Petrovića, taj problem će biti riješen, a grad ponovo osvijetljen već danas.
Nakon vijesti na portalu Klix.ba da je glavni grad utonuo u mrak zbog duga za uličnu rasvjetu, ministar Petrović se javio našoj redakciji i kazao da je Ministarstvo potpisalo fakturu za plaćanje računa za uličnu rasvjetu, no da je problem nastao zbog punjenja budžeta.

"Ministarstvo je potpisalo fakturu i račun će u cjelosti biti plaćen 6. januara. Ja to garantujem! Ne radi se ni o kakvoj mojoj neodgovornosti već o objektivnim problemima s punjenjem budžeta. Razgovarao sam s direktorom Elektroprivrede i dogovorio da jednu trećinu duga uplatimo već u ponedjeljak i da se struja odmah danas uključi kako građani ne bi dočekali Novu godinu u mraku", kaže Petrović i dodaje:

"Ovo je sad naš prioritet i nakon Nove godine ovaj problem će biti riješen", ističe Petrović.

Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS kaže da je trenutno na godišnjem odmoru, a ne na poslovnom putu.Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: