BiH
808

Glavni grad BiH utonuo u mrak zbog duga za uličnu rasvjetu

Piše: T. S.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Već dvije noći nema ulične rasvjete u većem dijelu glavnog grada Bosne i Hercegovine. Sablasno mračno je u samom centru Sarajeva te na Stupu gdje je zbog nedostatka osvjetljenja teško i iznimno opasno preći pasarelu. Razlog tome je dug Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša KS prema Elektroprivredi BiH.

Tokom blagdanskih dana u Sarajevo dolazi veliki broj turista, a uvečer kada krenu u šetnju Šeherom jedino što mogu vidjeti je gusti mrak. Tek malo svjetla ima od svijetlećih reklama.

Svjetlosne "zavjese" i ostali novogodišnji ukrasi na ulicama Sarajeva, također, uglavnom ne rade, tako da se iz glavnog grada BiH baš i ne odašilje svijetu poruka da je to mjesto u kojem trebaju dočekati Novu godinu.

Ulične rasvjete nema od Otoke do Ilidže i od Skenderije do Baščaršije. Kako saznajemo, razlog je dugovanje Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša KS.

"Isporuka je obustavljena zbog dugovanja za mjesec oktobar", kazala je za Klix.ba Midheta Kurspahić iz službe za komunikacije JP Elektroprivreda BiH, istakavši da im Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša KS duguje blizu 738.000 KM.

Resorni ministar Zlatko Petrović je nedostupan i, navodno, je na poslovnom putovanju, zbog čega nije poznato kada će dug biti izmiren, a u glavnom gradu BiH ponovo zasijati ulična svjetla.