|

Glavni grad BiH utonuo u mrak zbog duga za uličnu rasvjetu

Glavni grad BiH utonuo u mrak zbog duga za uličnu rasvjetu
808
Piše: T. S.
27.12.2013. u 20:10
635
komentara
808

dijeljenja
1/12 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
2/12 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
3/12 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
4/12 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
5/12 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
6/12 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
7/12 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
8/12 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
9/12 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
10/12 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
11/12 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
12/12 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Već dvije noći nema ulične rasvjete u većem dijelu glavnog grada Bosne i Hercegovine. Sablasno mračno je u samom centru Sarajeva te na Stupu gdje je zbog nedostatka osvjetljenja teško i iznimno opasno preći pasarelu. Razlog tome je dug Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša KS prema Elektroprivredi BiH.
Tokom blagdanskih dana u Sarajevo dolazi veliki broj turista, a uvečer kada krenu u šetnju Šeherom jedino što mogu vidjeti je gusti mrak. Tek malo svjetla ima od svijetlećih reklama.

Svjetlosne "zavjese" i ostali novogodišnji ukrasi na ulicama Sarajeva, također, uglavnom ne rade, tako da se iz glavnog grada BiH baš i ne odašilje svijetu poruka da je to mjesto u kojem trebaju dočekati Novu godinu.

Ulične rasvjete nema od Otoke do Ilidže i od Skenderije do Baščaršije. Kako saznajemo, razlog je dugovanje Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša KS.

"Isporuka je obustavljena zbog dugovanja za mjesec oktobar", kazala je za Klix.ba Midheta Kurspahić iz službe za komunikacije JP Elektroprivreda BiH, istakavši da im Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša KS duguje blizu 738.000 KM.

Resorni ministar Zlatko Petrović je nedostupan i, navodno, je na poslovnom putovanju, zbog čega nije poznato kada će dug biti izmiren, a u glavnom gradu BiH ponovo zasijati ulična svjetla.
Prijavi grešku


Komentari (635)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...