|

Petorica biciklista krenuli iz Sarajeva u Banju Luku u čast papi Ivanu Pavlu II

Petorica biciklista krenuli iz Sarajeva u Banju Luku u čast papi Ivanu Pavlu II
91
Piše: N. J.
1.5.2014. u 12:49
48
komentara
91

dijeljenja
Petorica biciklista župe Brestovsko, kod Kiseljaka, i njenog biciklističkog kluba Sv. Franjo krenuli su danas u 12 sati ispred jučer otkrivenog papinog spomenika u Sarajevu prema Banjoj Luci.
Foto: Fena Foto: Fena


Oni će se u Banjoj Luci 3. maja susresti s biciklistima koji dolaze iz još šest smjerova, odnosno iz Osijeka, Zagreba, Rijeke, Zadra, Splita i Dubrovnika, te učestvovati u prigodnom dvodnevnom programu u organizaciji biskupa Franje Komarice i Banjalučke biskupije.

Biciklisti su krenuli u Banju Luku iz Hrvatske još jučer, a u okviru Međunarodne biciklijade sv. Ivana Pavla II - Marija Zvijezda. U grad na Vrbasu biciklisti dolaze iz sedam smjerova, gradova i marijanskih svetišta, koja je papa pohodio u Hrvatskoj i BiH.

Iz svakog smjera krenulo je pet ili više biciklista, kako bi se u subotu, 3. maja, njih 40-ak okupilo u Banjoj Luci, na Petrićevcu. Geslo biciklijade je: "Proljeće vjere - Za mir, suživot i napredak u istini, pravdi, ljubavi i slobodi".

Foto: Fena Foto: Fena


Projekt su podržali biskup Komarica, Međureligijsko vijeće BiH u Sarajevu, Vojni ordinarijat RH, IIPT - Internacionalni institut za promidžbu mira kroz turizam, Hrvatski biciklistički savez, Biciklistički savez Bosne i Hercegovine i drugi.

Fra Damir Pavić koji predvodi grupu biciklista iz Kiseljaka, odnosno Sarajeva, za portal Klix.ba je kazao kako im nešto lošije vrijeme ne smeta na ovom putu.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba


"Malo čovjek pokisne, malo progrije sunce i tako. Bit će kako da Bog, a mi se nadamo da će uz Božiju pomoć sve proteći kako treba", rekao je Pavić.

Biciklisti su prije polaska iz Sarajeva svratili na ćevape na Baščaršiju.
Prijavi grešku


Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...