|

Petković nakon saslušanja: Dodik, članovi Komisije i građani RS-a nisu odgovorni

Petković nakon saslušanja: Dodik, članovi Komisije i građani RS-a nisu odgovorni
11
Piše: A. B.
10.10.2016. u 14:33
113
komentara
11

dijeljenja
1/6 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/6 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/6 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/6 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/6 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/6 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Milan Petković koji je u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine saslušan u svojstvu osumnjičenog u predmetu protiv Milorada Dodik i drugih, kazao je kako predsjednik Republike Srpske, članovi Komisije za provedbu referenduma i građani RS-a nisu odgovorni te da ih se ne može tereti ni za jedno krivično djelo.
Petković je danas dao izjavu u svojstvu osumnjičenog u predmetu protiv Milorada Dodika i drugih zbog krivičnog djela nesprovođenja odluke Suda BiH, a koja se odnosi na nezakonitosti pojedinih odrebi Zakona o praznicima RS-a u vezi s Ustavom BiH.

"Komisija za sprovođenje referenduma ne može provoditi nijednu odluku Ustavnog suda BiH. Za sada su na saslušanje pozvana dva člana Komisije i predsjednik RS-a i ne znamo ko bi mogao biti pozvan, ali je najbitnije da Komisija i Milorad Dodik nemaju apsolutno nikakve odgovornosti", kazao je Petković nakon današnjeg saslušanja u Tužilaštvu BiH i dodao kako ni građani RS-a nisu odgovorni, jer je referendum proveden u skladu sa zakonom.

"Građani su rekli svoje mišljenje o tome, a mene su danas najviše ispitivali od momenta priključivanja Komisiji do dana završetka referenduma", kazao je Petković novinarima.

Podsjećamo, danas su počela najavljena saslušanja zbog referenduma u RS-u o 9. januaru kao danu tog bosanskohercegovačkog entiteta, a prvi je saslušan Goran Zmijanjac, član Komisije za sprovođenje referenduma o danu RS-a koji je održan 25. septembra.
Prijavi grešku


Komentari (113)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...