Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kao da ce to snimanje razgovora smanjiti neregularno zaposljavanje...dajte nesto konkretnije manite se snimanja
Ovi iz CCI-a bez veze uzimaju pare ko god da ih plaća (Seroš).Privatnik kad te zapošljava ne da si sretan da te primi u granap ili zelenaru ili u lokal da poslužuješ ili prodaješ, nego bi skamaro sve ovim budalama koje traže da se nešta ko fol snima.Čovjek na radnji napiše primam trgovca, javi se 10 cura primi najzgodniju ili pojaku, tu nema štele jarane nije to državna uprava.Tamo snimaj ako šta imaš i ako te puste, kad prima ionako preko štele naštimanu osobu.
Odlicno!
Koji supljak...
ma lopovija prati tehnologiju, i to bi oni izrezirali i pripremili svoje ljude za intervju pisali im tekstove i ubacivali ih...to nama ne vrijedi
HAHAHAHA
Je li CCI ikad imao raspisan konkurs za prijem zaposlenih? Je li barem jedna nevladina organizacija imala transparentan konkurs za prijem radnika? Istina, zakonski nisu obavezni ali bilo bi lijepo vidjeti da ljudi koji govore protiv zaposljavanja preko veze i sami ne zaposljavaju tako.
Pogledaj te kako Nedzad Ajnadzic zaposljava svoju familiju
@Dopeman Znam da privatna firma nema obavezu raspisati konkurs. Napisao sam to u mom komentaru, umijes li citati? Ali, ako se govori o davanju sanse najboljima i eliminaciji zaposljavanja putem veze, zasto CCI ne pocne tako zaposljavati. Nema zakonske prepreke da raspisu konkurs i u praksi na svom primjeru zaposle onako kako godinama pricaju da treba zaposljavati.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Vodovod, komunalno,gras,elektroprivreda, itd i nemaju konkursku proceduru Privatne firme takođe U drzavnim se 95 % konkursa namjesta,tako da mu moze dati pitanja unaprijed ,kako i daju,tako da sa snimljenim materijalom mozes jedino na Xvideos se prijaviti :)
koji razgovor za posao??
Ja sam za to da BHT uživo prenosi razgovore hahaha
Ja sam za to da BHT uživo prenosi razgovore hahaha
Bodovanje za svaku poziciju i sve kandidate javno na web stranici institucije + uz svakog kandidata snimak intervjua i skenirani dokumenti (diplome, dokazi i sl...)... naravno za javnu upravu
Pa opet ne mozete svi u drzavnu upravu. Okrenite se privatnom sektoru! Internet svima daje jednake sanse, uvijek mozete nesto raditi sa strancima. Nije internet = programiranje!
daj nam neke ideje
@mahmoud a d 1. Digitalni marketing. Postoje i Google AdWords certifikati koje se moze besplatno polagati pa se moze pronaci posao u nekoj stranoj agenciji. 2. Web dizajn. Bitno je "imati smisla" za dizajn, a programi su samo alat kojim se postize ono sto zamislite u glavi. Program se lako nauci, a nije programiranje. 3. Prevodjenje. Ukoliko dobro znate dva strana jezika mozete prevoditi sa jednog na drugi.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)