BiH
0

Perić upoznao Lajčaka s problemima u BiH

FENA
Miroslav Lajčak (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Miroslav Lajčak (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Predstavnik HSP-a BiH Josip Perić kazao je novinarima nakon sastanka s Miroslavom Lajčakom, izvršnim direktorom za Evropu i Centralnu Aziju pri službi vanjskih poslova EU, koji boravi u dvodnevnoj posjeti BiH, da je na sastanku ukazao na ono što HSP smatra ključnim problemima u BiH, a što bi trebalo riješiti kako bi BiH u konačnici postala ravnopravna članica EU.

"Sve ovo radimo kako bi Bosna i Hercegovina postala normalna pravna država u interesu naroda i svakog pojedinca. Predstavnici Evropske unije pokazali su dobru želju za tim, ali je na bh. političkim liderima da konačno pokažu da im je želja boljitak u Bosni i Hercegovini", pojasnio je Perić.

Novinari su ga upitali šta bi bilo kada bi boljitak u BiH značio koaliranje s dva HDZ-a, Perić je naglasio da ta stranka nije imala ništa protiv da dva HDZ-a uđu u vlast na razini Federacije BiH, kao i da oni nisu bili isključivi kada je to u pitanju, ali je evidentno da su dva HDZ-a isključiva.

"Ove dvije stranke daju sebi za ekskluzivno pravo da predstavljaju Hrvate u Bosni i Hercegovini, a to pravo nemam ni ja, a nemaju ni oni", pojasnio je Perić.