{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Penzionerima u FBiH povoljnije korištenje usluga banje Reumal

F
11.9.2015. u 15:20
4
5
Penzionerima u FBiH povoljnije korištenje usluga banje Reumal
4
Penzionerima u FBiH povoljnije korištenje usluga banje Reumal
Savez udruženja penzionera u Federaciji BiH i menadžment banje Reumal Fojnica potpisali su ugovor o pružanju usluga toj populaciji.
Ugovorom je utvrđeno povoljnije korištenje usluga banje Reumal Fojnica za sva penzionere - članove udruženja penzionera u Federaciji BiH.

Na sastanku u Fojnici raspravljalo se i o Prednacrtu zakona o PIO/MIO na kojem su pripremljeni prijedlozi i primjedbe koje će biti dostavljene Ministarstvu rada i socijalne politike da ih uvrste u Nacrt zakona.

Glavna tema sastanka u Fojnici bila je Informacija o razgovorima s premijerom FBiH i Sporazum između Vlade Federacije i Saveza o suradnji na provođenju aktivnosti reforme i finansijske konsolidacije sistema penzijskog i invalidskog osiguranja.

U raspravi je podržan Sporazum s Vladom i dano ovlaštenje Izvršnom odboru Saveza da donese odluku o odgađanju - stavljanju u stanje mirovanja Odluke o organiziranju mirnih protesta zakazanih za 29. septembar.

"Izvršni odbor Saveza, na sjednici održanoj u Fojnici, donio je odluku o odgađanju - stavljanju u stanje mirovanja Odluke o organiziranju mirnih protesta zakazanih sa 29. septembar. Ako Vlada FBiH ne ispuni svoje obaveze utvrđene u Sporazumu, Izvršni odbor Saveza odredit će novi datum održavanja protesta penzionera u Federaciji BiH", saopćeno je iz Saveza.

Sastanak predstavnika Saveza udruženja penzionera u FBiH, kantonalnih saveza i općinskih udruženja penzionera s menadžmentom banje Reumal Fojnica organizirao je Izvršni odbor Saveza udruženja/udruga penzionera u Federaciji BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: