{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nesuglasice zbog Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju postoje

20.10.2015. u 10:08
1
3
Nesuglasice zbog Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju postoje
1
Nesuglasice zbog Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju postoje
Prije nešto više od mjesec dana Vlada FBiH i predstavnici penzionera u FBiH su potpisali sporazum o saradnji. I mada postoje nesuglasice u vezi sa određenim tačkama ugovora, do protesta neće doći.
Potpisanim sporazumom najavljena je bolja saradnja u cilju poboljšanja položaja penzionera u FBiH. Predviđeno je niz mjera, a jedna od ključnih je donošenje Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.

"Između nas penzionera i Komisije ministarstva rada i socijalne politike FBiH postoje nesuglasice u vezi sa Zakonom o penzijsko-invalidskom osiguranju. Očekujemo da će se to riješiti na sastanku u Zenici 27. oktobra. U ovom trenutku mogu reći da do demonstracija neće doći i da sporazum ostaje na snazi", izjavio je za Klix.ba Omer Omerefendić, predsjednik Skupštine Saveza Udruženja penzionera u FBiH.

Ključne tačke sporazuma na koji se obavezala Vlada FBiH su konsolidacija finansijskog stanja u Federalnom zavodu penzijsko-invalidskog osiguranja, kao i isplata penzija u što je moguće kraćem vremenskom roku, odnosno do petog u mjesecu.

Ostaje da se vidi da li će doći do usaglašavanja u vezi sa Zakonom o penzijsko-invalidskom osiguranju. Osim ovog zakona do 1. januara 2016. godine trebali bi biti usvojeni i zakon o Federalnom zavodu PIO i zakon o doprinosima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: