Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo obečanje Nikšiča liči na onaj vic kada je hercegovac učio magarca da ne jede i magarac nako 20 dana crko,A on če "tamam ga naučio da ne jede a on crče"Ili onaj kako je nastao gušter.-"dali krorodila hercegovu da ga hrani i nastao gušter"
Ukinuti sva socijalna davanja na koja se ne plaćaju doprinosi ....PIO/MIO,ZDRAVSTVO,ŠKOLSTVO... kao što su : TOPLI OBROK,REGRES... Povećati satnicu radnicima,strogo kažnjavati rad na crno i bit će bolje i zaposlenicima ,a bit' će veće i penzije.
E penzoneri sad če tek pušiti k...c.Dok za vladu i političare ima para za enormne plate,auta,telefone,dnevnice,....vama daju k...c.Smjenite prodato rukovodstvo i izađite pred vladu,Ako nema para nek sebi smanje platu 50% i ostala primanja dok ne izađemo na zelenu granu pa niko neće protasvovati,Ali dok oni sebe namiruju vi obilazite kontejnere kada ste majmuni.Ima vas 380000 udružite se možete sutra otjarati ovu ološ ali vi ste obične pičke,Vama dovoljno da premijer kaže nema para kada 2bidne" biče i vi se povučete.Baš sta ispali majmuni.
Njima odgađaju a Gras svako drugi dan štrajkuje xD
Činjenica je da su penzioneri najugroženija društvena kategorija tj. 90% njih koji žive od minimalca, ali krivce za takvo stanje je apsurdno tražiti u ovoj Vladi na čelu s premijerom Nikšićem! Dakako da je sjajna vijest da je Premijer pokazao razumijevanje i unatoč postojećoj situaciji našao način da udovolji penzionerima tj da im da čvrsto obećanje da će u januaru doći do povećanja, a da postojeći koeficijenti nisu upitni!
Osudi kralj Nasrudin hodzu na smrt. Prije nego sto ce ga poslati na gubiliste upita kralj Nasrudina ima li sta jos da doda u svoju odbranu. "Oh Vase Visocanstvo, to bi bila ogromna steta za kraljevstvo jer ja sam vrstan i talentovan ucitelj kakvog nema daleko. Moje sposobnosti su takve da bih za godinu dana mogao i vaseg omiljenog konja nauciti da pjeva." Konta kralj... jebesmumater daj da vidim i to cudo. I naredi da se umjesto na gubiliste Nasrudin posalje u kraljevske stale da uci konja da pjeva. Dok su Nasrudina vodili nazad, prodjose kraj tamnica i jedan od osudjenika mu dobaci: "Sta se dzaba glupiras? Ko je cuo jos da konj pjeva? Samo si odgodio smrt za godinu dana, a mozda prodjes i gore kad se kralj razljuti pa te mozda prvo osudi na mucenje pa onda na smrt." "Eh... Mnogo toga se moze desiti za godinu dana. Mozda umrem ja. Mozda umre konj. Mozda umre kralj. A mozda konj i propjeva." A ako penzioneri propjevaju bar cemo imati rjesen problem predstavnika na Euroviziji.
vjerujem da ce premijer i vlada ispostovati penzionere i da ce udovoljiti njihovim zahtjevima jer nije iskoristio ovu situaciju u predizbornu svrhe kao sto to dodik radi u RS-u i kao sto su radile prijasnje vlade u FBIH pred svake izbore
penzioneri su ipak shvatili da u trenutnoj situacije nije moguce povecanje penzija posebno nakon korektnog stava niksica koji je iskreno rekao da nema za to mogucnosti i nije davo lazna obecanja kao neki njegovi predhodnici koji su pred svake izbore obecavali sve i svasta a nista nisu ispunili
Razgovorom i dogovorom svaki problem se moze rijesiti, razumnim ljudima je moguce objasniti neke stvari, tako da vjerujem da nece nikad nii doci do protesta, jer ce Niksic sigurno sve uraditi da se dogovor ispostuje i da se ispostuju zahtjevi penzionera...
Pa dosli su do Niksica i trazili pomoc..covjek im reko da se strpe i oni ga poslusali.nema razloga da nebude tako jer je Niksic vec svima ispunjavao obecano...