BiH
10

Penzioneri čekaju, Zavod odlučuje: Isplata penzija počinje 6. juna

Piše: A. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Isplata penzija za maj počinje 6. juna, potvrđeno je za Klix.ba iz Zavoda penzijsko-invalidskog osiguranja Federacije Bosne i Hercegovine (FZPIO).

Kako je za Klix.ba kazao Amel Lizde, šef ureda za odnose s javnošću FZPIO, isplata penzija za maj najvjerovatnije će početi 6. juna, kako je i najavio direktor Zavoda Zijad Krnjić.

"Direktor je najavio da će to biti 6. juna, međutim konačnu odluku donosi Upravni odbor Zavoda koji još nije zasjedao. Do navedenog datuma Upravni odbor mora zasjedati", dodao je Lizde.

Penzioneri u FBiH ogorčeni su zbog trenutne situacije i činjenice da svaki mjesec moraju "moliti" za ono što ih sljeduje. Direktor Zavoda PIO/MIO izjavio je kako bi isplata majskih penzija mogla trajati kraće u odnosu na ranije mjesece.

Dodao je da će isplata u navedenom roku početi zahvaljujući angažmanu sa BH Poštom od 45 miliona KM. Navedeni iznos će biti dovoljan za one koji primaju penzije preko pošte, a iznos će Pošti biti vraćen do kraja mjeseca. Preko banaka isplata ide za dvije trećine penzionera i ta kategorija penzije na svojim računima može očekivati nešto ranije nego prethodnih mjeseci.