Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gospodine Pečanac.Možete li informisati javnost da li je "novi" Zakon o unutrašnjim poslovima, obuhvatio kaznenu politiku za nelegalno nošenje oružja.Naime, još davne2002 godine, u 6 mjesecu tadašnji Ministar unutrašnjih poslova KS Almir Džuvo najavio je da će se "za nelegalno nošenje oružja iči u zatvor godinu dana, bez obzira na bilo koje okolnosti" Kako je od tada prošlo skoro 13 godina, da li će se več jednom u KS uvesti reda po ovom pitanju.Lično sam, protekle godine utvrdio da je 17 lica, koja su bila u mom okruženju, posjedovalo naoružanje (kratke cijevi ili kusake) a da nisu imali oružni list ili bilo kakvu dozvolu za držanje ili nošenje oružja. Učinite nešto konkretno po ovom pitanju, vidite i sami da se u Sarajevu, skoro danonočno poteže vatreno i hladno oružje, koje pojedinci stalno drže kod sebe, jer nema masovnih racija, a kaznena politika je suviše blaga.
Policija ima LOŠ odnos gomile para koje troše na prilično visoke plate, najnovije Golfove i sve ostalo i mršavih rezultata/debelog kriminala. Nije valjda da je problem do sada bio u "politizaciji policije i finansijskoj nesamostalnosti"? Gdje tačno? U Kantonu koji je 100 miliona u minusu, Pećanac svojim poznatim ublehama pokušava izdvojiti policiju iz okruženja u neki svoj svijet gdje će pare teći i gdje im niko ništa neće smjeti reći. Ali gdje živimo i kakvu Skupštinu imamo, bojim se da će proći.
Znaci indirektno priznajete da ste bili pod politickim upravljanjem. Sad raja moze da ocekuje jos vise prijava za gluposti kako bi vi mogli da imate plate, dok ce kriminalci I dalje biti zasticena vrsta.
kriminalci koji upravljaju BiH mogu samo napraviti kriminalnu BiH i ništa drugo,... sve su ovo stranački lizači guzova koji bi se skinuli goli i lizali jedni drugima guzice kada bi šef stranke, moj dobar prijatelj, to njima kazao.... Čitava policija i sudstvo su smješne ispolitiziranje institucije koje rade i brane lopove politilčare, kontra običnog svijeta. Može im se jer je prosječan stanovnik BiH nepismen, zatucan i hipnotiziran televizijom, vjerom, nacizmom, korupcijom, nepotizmomi fašizmom... U BiH sve funkcioniše onako kako bi trebalo....vjerujte mi.... Ovo je jedna od najgorih država na svijetu...u svakom pogledu
@zis1 GARANTUJEM DA JE NAROD KRIV. ZA SVE JE NAROD KRIV. KAKAV NAROD TAKVA VLAST!
"_Pećanac: Novi zakon vodi apsolutnoj ***litizaciji policije i finansijskoj samostalnosti" Ne mogu da vjerujem da će Vlada i Skupština usvojiti ovaj zakon. I ako ga usvoje, ne mogu da vjerujem da će policija ostati politički neovisna. To će biti mrtva slova na papiru, ako se zakon usvoji. Međunarodni standardi se moraju do ispoštovati. Kako stvari stoje, ustvari kako se kod nas sve odvija, bojim se da neizigraju OHR, Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država i EU. Bojim se da nije u pitanju neki interes. :))
...jel to znaci da cemo imati puno puno para.ovo je sve velika bajka...jednom je jedan pisac napisao basnu i sad mi zivimo tu pricu.glavne uloge ovce i mali jarici
Pa mi u policiji imamo vise bravata, stolara nego pravih kvalificiranih murijaka sve je ovo prica da zamazu oci..!!!
@greška u gramatiki, zaboravio si u bajku ubaciti vukove. :)
Nadam se da je ovo pocetak boljeg vremena!Imate poDrsku,nadam se od svakoga po jednu.