{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pećanac-Kanačev: Dati veći značaj borbi protiv općeg i privrednog kriminala

F
5.12.2012. u 17:22
0
6
Pećanac-Kanačev: Dati veći značaj borbi protiv općeg i privrednog kriminala
0
Pećanac-Kanačev: Dati veći značaj borbi protiv općeg i privrednog kriminala
Rukovodstva Ministarstva unutrašnjih poslova i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo razgovarali su danas o stanju sigurnosti na području Kantona Sarajevo i načinima unapređenja suradnje između policije i Tužilaštva u narednom periodu.
Sastanak u sjedištu Kantonalnog tužilaštva KS-a upriličen je na inicijativu ministra unutrašnjih poslova KS-a Nermina Pećanca, a prisustvovali su i glavna kantonalna tužiteljica Nives Kanevčev sa zamjenicima, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac i policijski komesar Vahid Ćosić.

Nakon sagledavanja aktuelne situacije o pitanjima iz nadležnosti tih dviju institucija, konstatirano je da je dosadašnja suradnja dobra, te naglašeno da će se još veći značaj dati borbi protiv općeg i privrednog kriminala.

U skladu s tim, dogovoreno je formiranje zajedničkih timova koje će sačinjavati nadležni tužioci i inspektori da bi se ostvarili što bolji rezultati u procesuiranju krivičnih djela iz navedenih oblasti.

"Konstatirano je i da će zapošljavanje 170 policijskih službenika uveliko doprinijeti efikasnijem radu policije na terenu i općem stanju sigurnosti u Kantonu, te da bi i za efikasniji rad Kantonalnog tužilaštva, a s obzirom na veliki priliv predmeta, bilo potrebno uposliti dodatni broj tužilaca", navode iz Ministarstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: