{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pećanac-Kanačev: Dati veći značaj borbi protiv općeg i privrednog kriminala

F
5.12.2012. u 17:22
0
6
Pećanac-Kanačev: Dati veći značaj borbi protiv općeg i privrednog kriminala
0
Pećanac-Kanačev: Dati veći značaj borbi protiv općeg i privrednog kriminala
Rukovodstva Ministarstva unutrašnjih poslova i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo razgovarali su danas o stanju sigurnosti na području Kantona Sarajevo i načinima unapređenja suradnje između policije i Tužilaštva u narednom periodu.
Sastanak u sjedištu Kantonalnog tužilaštva KS-a upriličen je na inicijativu ministra unutrašnjih poslova KS-a Nermina Pećanca, a prisustvovali su i glavna kantonalna tužiteljica Nives Kanevčev sa zamjenicima, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac i policijski komesar Vahid Ćosić.

Nakon sagledavanja aktuelne situacije o pitanjima iz nadležnosti tih dviju institucija, konstatirano je da je dosadašnja suradnja dobra, te naglašeno da će se još veći značaj dati borbi protiv općeg i privrednog kriminala.

U skladu s tim, dogovoreno je formiranje zajedničkih timova koje će sačinjavati nadležni tužioci i inspektori da bi se ostvarili što bolji rezultati u procesuiranju krivičnih djela iz navedenih oblasti.

"Konstatirano je i da će zapošljavanje 170 policijskih službenika uveliko doprinijeti efikasnijem radu policije na terenu i općem stanju sigurnosti u Kantonu, te da bi i za efikasniji rad Kantonalnog tužilaštva, a s obzirom na veliki priliv predmeta, bilo potrebno uposliti dodatni broj tužilaca", navode iz Ministarstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: