{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PDP traži smjenu ministra saobraćaja u RS-u

F
12.6.2011. u 09:27
0
2
PDP traži smjenu ministra saobraćaja u RS-u
0
PDP traži smjenu ministra saobraćaja u RS-u
Foto: Arhiv
Klub poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a zatražit će od predsjednika Vlade RS-a Aleksandra Džombića da razriješi dužnosti ministra saobraćaja i veza Nedeljka Čubrilovića kao najodgovornijeg za stanje u Željeznicama RS i sektoru saobraćaja.
Glavni odbor PDP-a podržao je opravdane zahtjeve radnika Željeznica RS te ocijenio da generalni štrajk i izjava ministra saobraćaja, koji je na toj poziciji već pet godina, da je prevaren i da nije znao šta se dešava u tom preduzeću predstavljaju konačan dokaz da je Vlada RS-a u haotičnom stanju i da koalicija SNSD-DNS-SP iz dana u dan vuče RS u sve veću provaliju.

U mandatu ministra Čubrilovića su obećani novi aerodromi u više gradova RS-a i jačanje aviokompanije RS-a, a rezultat su dubioze i u postojećem aerodromu Banja Luka i u nepostojećem aerodromu Trebinje.

PDP u današnjem saopćenju podsjeća da je u mandatu ministra Čubrilovića obećana, u saradnji s firmom „General Electric“, izgradnja brze pruge Doboj - Banja Luka - Prijedor još u jesen 2008. godine. Danas, tri godine kasnije, ne samo da nema modernizovanih pruga nego željeznički saobraćaj stoji zbog generalnog štajka.

U mandatu ministra Čubrilovića obećana je mreža autoputeva, a dobili smo samo pet kilometara neispravne i nezavršene dionice Klašnice - Mahovljani.

Završetak najvažnijeg autoputa Banja Luka - Gradiška odgađan je, navodi PDP, više puta i konačno je u februaru ove godine obećano da će sigurno biti završen u junu 2011. Danas je jasno da ni od ovog obećanja nema ništa.

Zbog ovih i brojnih drugih razloga, Glavni odbor PDP traži od predsjednika Vlade RS Aleksandra Džombića da smijeni ministra Čubrilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: