Zbog štrajka Željeznica RS
0

PDP traži smjenu ministra saobraćaja u RS-u

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Klub poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a zatražit će od predsjednika Vlade RS-a Aleksandra Džombića da razriješi dužnosti ministra saobraćaja i veza Nedeljka Čubrilovića kao najodgovornijeg za stanje u Željeznicama RS i sektoru saobraćaja.

Glavni odbor PDP-a podržao je opravdane zahtjeve radnika Željeznica RS te ocijenio da generalni štrajk i izjava ministra saobraćaja, koji je na toj poziciji već pet godina, da je prevaren i da nije znao šta se dešava u tom preduzeću predstavljaju konačan dokaz da je Vlada RS-a u haotičnom stanju i da koalicija SNSD-DNS-SP iz dana u dan vuče RS u sve veću provaliju.

U mandatu ministra Čubrilovića su obećani novi aerodromi u više gradova RS-a i jačanje aviokompanije RS-a, a rezultat su dubioze i u postojećem aerodromu Banja Luka i u nepostojećem aerodromu Trebinje.

PDP u današnjem saopćenju podsjeća da je u mandatu ministra Čubrilovića obećana, u saradnji s firmom „General Electric“, izgradnja brze pruge Doboj - Banja Luka - Prijedor još u jesen 2008. godine. Danas, tri godine kasnije, ne samo da nema modernizovanih pruga nego željeznički saobraćaj stoji zbog generalnog štajka.

U mandatu ministra Čubrilovića obećana je mreža autoputeva, a dobili smo samo pet kilometara neispravne i nezavršene dionice Klašnice - Mahovljani.

Završetak najvažnijeg autoputa Banja Luka - Gradiška odgađan je, navodi PDP, više puta i konačno je u februaru ove godine obećano da će sigurno biti završen u junu 2011. Danas je jasno da ni od ovog obećanja nema ništa.

Zbog ovih i brojnih drugih razloga, Glavni odbor PDP traži od predsjednika Vlade RS Aleksandra Džombića da smijeni ministra Čubrilovića.