{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Željeznice RS: Uskoro novi Nadzorni odbor sa pet članova

S
26.7.2011. u 15:31
0
0
Željeznice RS: Uskoro novi Nadzorni odbor sa pet članova
0
Željeznice RS: Uskoro novi Nadzorni odbor sa pet članova
Premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić rekao je da će na narednoj sjednici Vlade zadužiti ministra saobraćaja i veza Nedeljka Čubrilovića da sazove Skupštinu akcionara preduzeća "Željeznica RS" i razriješi dužnosti Nadzorni odbor ovog preduzeća.
"Ići ćemo na smanjenje broja članova Nadzornog odbora, jer nije potrebno sedam, nego pet. Nakon toga novi Nadzorni odbor razriješiće menadžment i imenovati novi", rekao je Džombić novinarima.

On je napomenuo da, sadašnji direktor ŽRS Dragan Savanović, ako želi da provede ono što je predstavio, ima punu podršku Vlade Srpske, ali da je prošlo već pet mjeseci, a u ŽRS se ništa nije dogodilo.

Smjena dosadašnjih i predlaganje novih izvršnih direktora propala je, jer pojedini članovi Nadzornog odbora nisu prihvatili prijedloge generalnog direktora "Željeznica RS" Dragana Savanovića, već su za izvršne direktore predlagali svoje ljude, na šta Savanović nije htio da pristane.

"Željeznice RS" godinama posluju sa gubicima, a u odnosu na slična preduzeća u zemljama EU po kilometru pruge imaju pet puta više zaposlenih. Zbog milionskih gubitaka preduzeće je ušlo u reorganizaciju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: