{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PDP najavljuje proteste i rušenje režima u RS-u

F
19.4.2015. u 14:02
42
107
PDP najavljuje proteste i rušenje režima u RS-u
42
"Dole Vlada – dole nenarodna vlast“, naziv je akcije Savjeta mladih Partije demokratskog progresa (PDP) protiv aktulenog, kako navode, režima u Republici Srpskoj.
U naredna četiri dana će podijeliti 20.000 letaka protiv režima koji predstavljaju, kako su naveli, premijerka Željka Cvijanović i ministar finansija Zoran Tegeltija "koji je, ustvari stvarni premijer RS-a“.

Član Glavnog odbora PDP-a Nikola Dronjak za naredni period najavljuje i radikalnije vidove borbe i proteste protiv "režima“.

"Smatramo da su protesti jedino demokratsko sredstvo kojim se možemo boriti protiv režima u RS i srušiti ova vlast, koju predvodi Milorad Dodik, koji je uz Cvijanovićku i Tegeltiju kriv za stanje u RS", ustvrdio je Dronjak.

Ukazao je da je vlast u RS-u dobila izbore na tvrdnjama da će iz Rusije u RS stići 800 miliona eura, a danas od MMF-a "moljakaju za novac kojim bi pokrili budžetske rupe“.

"Posebno zamjeramo zbog nečega što se ne dešava u demokratskoj državi, da je Cvijanović postala premijerka tako što je 'kupila' dva poslanika", ustvrdio je Dronjak u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Naveo je da je Cvijanović vodi kampanju protiv Saveza za promjene, jer učestvuju u vlasti na nivou BiH, a svog sina je zaposlila u "Elektroprenosu BiH“, a Tegeltija svoju kćerku u tu kompaniju.

Zamjeraju im i što je RS zadužena više od pet milijardi KM, što vlada korupcija, nepotizam, zbog propasti Bobar i Balkan investment banke, preduzeća "Nikola Tesla“...

Dronjak je izrazio nezadovoljstvo što su građani djelimično i "ogluglali" na brojne afere u RS-ue najavljuje da će se PDP boriti za normalnu i poštenu RS, jednaku za sve te očekuje da pravosudne vlasti ispitaju sve afere.

Ovu akciju mladih PDP-a podržao je i potpredsjednk te stranke Branislav Borenović ističući da su posebno mladi ljudi nezadovoljni stanjem u RS, te ponašanjem vlasti, "koja vodi računa isključuvi o rodbinskim vezama i tajkunskim relacijama unutar SNSD-a“.

"Mladi žele da ukažu na ogromne devijacije koje se događaju u RS i zbog čega ova vlast treba da ode i imaju našu punu podršku u tome", kazao je Borenović.

Vlast je optužio za enormno zaduženje, pa je danas svaki građanin već zadužen više od 4.000 KM, najvećim dijelom tokom vladavine SNSD-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: