{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Paul von Ward u posjeti Bosanskoj dolini piramida

F
17.5.2010. u 12:46
0
75
Paul von Ward u posjeti Bosanskoj dolini piramida
0
Paul von Ward u posjeti Bosanskoj dolini piramida
Paul von Ward
Na poziv osnivača Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" Semira Osmanagića u BiH boravi američki naučnik i autor četiriju knjiga o evoluciji čovjeka, prahistorijskim civilizacijama, genetici i kosmogoniji Paul von Ward.
On je nakon trodnevnog obilaska tzv. piramida u Visokom danas održao pres-konferenciju na kojoj je prezentirao stavove o autentičnosti tzv. bosanskog piramidalnog kompleksa.

Kako je rekao kad je čuo za postojanje piramida u BiH bio je zainteresiran, iako su mu prijatelji govorili da je riječ o prirodnim tvorevinama. Međutim, po nekim specifičnostima piramida bio je uvjeren da je riječ o vještačkoj tvorevini, a u to se uvjerio i dolaskom u Visoko.

Piramide u Bosni kako navodi Ward dokaz su postojanja naprednih civilizacija u vrijeme prije zadnje kataklizme(prije 12.000 godina) i zaštićenosti ovog prostora u to doba.

On je istakao značaj multidisciplinarnog istraživanja u Visokom, te većeg povezivanja bh. i inozemnih stručnjaka i zaštite lokaliteta. Također je rekao da su u poređenju s ostalim sličnim građevinama piramide u Visokom dobro očuvane.

Kako je istakao pitanje je ko je i kako gradio piramide, koja je to cilvilizacija i kad je ona postojala.

Ward je rekao da ne zna odgovor na ova pitanja. On je također rekao da postoje i mišljenja da su piramide gradili vanzemaljci. Kako kaže on ne zna da li je to tačno. Da li se radi o vanzemaljcima ili izuzetno naprednoj civilizaciji.

Paul van Ward autor je knjiga “Razgradnja piramide”, “Naše solarno naslijeđe” , “Bogovi, geni i svjesnost”, “Genetika duše: nauka i reinkarnacija”.

Istraživač je iz oblasti interdisciplinarne kosmogonije, a posebno se bavi naprednim društvima prije kraja zadnjeg ledenog doba.

Poznat je po svom konceptu "prirodne duhovnosti" zasnovane na "samorazvijanju univerzuma", istraživanju intervencije naprednih bića u ljudskom razvoju i dokazima o opstanku "genoma duše".

Prije nego je postao samostalan naučenjak njegova karijera je uključivala funkcije kao što su protestantski svećenik, časnik američke mornarice, američki diplomat...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: