{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosanske piramide su najznačajnije arheološko nalazište

S
17.5.2010. u 17:40
0
41
Bosanske piramide su najznačajnije arheološko nalazište
0
Bosanske piramide su najznačajnije arheološko nalazište
Na poziv osnivača Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" dr. Semira Osmanagića u posjeti Bosanskoj dolini piramida u Visokom boravio je američki naučnik i autor Paul von Vard, saopšteno je iz Fondacije.
On je obišao arheološke lokalitete Bosanske piramide Sunca, Bosanske piramide Mjeseca, tumulusa u Vratnici, te podzemnih mreža tunela "KTK' i "Ravne".

Paul von Ward je autor četiri naučno-popularne knjige: "Razgradnja piramide" (1981), "Naše solarno nasljeđe" (2001), "Bogovi, geni i svjesnost" (2004), "Genetika duše: nauka i reinkarnacija" (2008). Istraživač je iz oblasti interdisciplinarne kosmogonije, a posebno se bavi arheološkim monumentima naprednih društava.

Tokom konferencije za štampu u sarajevskom hotelu "Holiday Inn" u ponedjeljak on je izjavio:

"Bosanska dolina piramida je najuzbudljivije i najznačajnije arheolosko nalazište na svijetu. Bosanske piramide su veće od egipatskih. Prema građevinskom materijalu i slaganim slojevima može se zaključiti da je ovdje riječ o vještačkim strukturama. Beton na Bosanskoj piramidi Sunca je znatno kvalitetniji od betona u antičkom Rimu ili današnjih betona. Ovdje je riječ o ogromnom građenom kompleksu koji je dobro očuvan. Pred nama su ostaci građevina koje datiraju prije posljednje planetarne kataklizme. Mjerenja energetskih isijavanja i ultrazvuka u Bosanskoj piramidi Sunca i na tumulusu u Vratnici upozoravaju na vještačke izvore ovih energetskih fenomena."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: