Komentari (92)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Smrt fasizmu, Sloboda narodu!!!!!
dodjem ovdje da vidim kakvih budala se nakotilo i onda skontam koliko sam ja ustvari sretan... smrt fasizmu sloboda narodu...
sreca pa je sve vec ispisano tj istorijski zakljucano ..pa sve nebuloze nove mus/liamnske istorografije o nekkavim mus/limanskim brigadama ???? NOVJ nemogu proci dalje od zenice ..
jos samo ovi cetalji do pola glave obrijani dozvole moj komentar i bice dobro
Tko ima poštenja mora priznati da je Crna legija spasila muslimane u Bosni.
PODRŠKA NA OBILJEŽAVANJU SLOBODE GRADA SARAJEVA SABNOR IZ GORNJEG VAKUFA
Njemački otpor kod Vijećnice i pošte su u noći 5/6 aprila slomili pripadnici 8. dalmatinske brigade. Ova priča o 17 muslimanskoj je izmišljena 1996...Ima još živih svjedoka.....Međutim partizanima to nije bilo bitno bez obzira da li su bili u 8. dalmatinskoj ili 17. muslimanskoj, jer su svi oni bili LJUDI i imali isti cilj-oslobađanje grada od zla koje je svirepo pobilo njegovih 15% stanovnika.
da vi niste sta fulili? 17 krajiska muslimanska? :) 16. ok. al 17 ne ne ne :) 17. slavonska NOU brigada :) a ne krajiska muslimanska :) jos clan Rade :) ah
pa zar nisu p.omrli vise , kakvi bolan partizani i ....
Je li CHICHA DRAZA BIO S NJIMA ? * Posto je on po teoriji veliko SANU srbizma bio ANTI-FASISTA ?
zanimljivo, partizani u jedan dan oslobodili sarajevo, a abih nije uspijela u 4godine... sad ko je tu hrabar, ko su veci borci, a tko veći demagozi???
ne treba zaboraviti da 90% i vise boraca u ovim brigadama nazvanim po regijama, npr Sandzacka su cinili sr/bi.. da ne govorim o Lickim brigadama gdje je procent isao i do 99% .. jedino dalmatinske brigade su imale veci procent hr.vata nego sr.ba .. osim u cazisnkoj krajini, mus/limani uopste nisu ucestvovali u partizanima, tkz zeleni kadar je samo krajem rata promejnio oznake ..
bolje reci sr/bi i crno/gorci usli i oslobodili grad koji je sa cvjecem docekao njemce i ndh
ja belaja na 24% heheheheheh,jadni tzv bosnjaci,pola ih bilo u cetama,pola u ujama pa sada nikako da se snadju hehehehehehehehe
dakle ako sagledamo samo kod bitke na neretvi konastalaciju snaga i tko je bio na kojoj strani.Obratite na sastav jedinica NOVJdakel prvi bosanski korpus, i prva proleterska divizija i u njoj krajiska i sandzacka proleterska brigada, i u sastavu 3 udarne divizije imamo 10 hercegovacku brigadu kao sto navedoh to su snage sa teritorije nedasnjeg bosanskog kraljevstva izuzev dalmacije dakle bih i snadzak. A gdje su serbi dakle u cet.nicima a hrvati u ndh i svi skupa sa njemcima i italijanima. A onog papka sa carpama vunenim sto su ga partizani strijeljali kao pseto sto on i jeste zele sada da rehabilitiraju u nepostojecoj drzavi turskom serbistanu jer povijesno ime pomoravlja je raska dakle srbi zive u nepostojecoj drzavi
P.S. poremse ti se u svih sest baklji a narocito onu koja predstavlja smrdiju.Pozdrav iz Sarajeva ispod Trebevica.
Italijanske snage * 12. pješadijska divizija \"Sassari\" * 13. pješadijska divizija \"Re\" * 15. pješadijska divizija \"Bergamo\" * 32. pješadijska divizija \"Marche\" * 57. pješadijska divizija \"Lombardia\" * 154. pješadijska divizija \"Murge\" Snage NDH * 1. gorska divizija (Ivan Prpić) o 2. gorski zdrug - Bjelovar o 3. gorski zdrug - Požega * 4. pješačka divizija (Robert Merslavić) o 7. topnički odjel - Banja Luka * 6. pješačka divizija (Vjekoslav Klišanić) o 9. topnički odjel - Mostar * 5. pješačka divizija (Josip Štefotić) o 7. pješačka pukovnija - Sarajevo * V. stajaći djelatni sdrug Ustaške vojnice - Bugojno (Rafael Boban) Čet.ničke snage Razni čet.nički odredi sa prostora Srbije, Crne Gore i BiH (Draža Mihailović)