Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Efekat, smanjenje primanja onima koji imaju najniže plate+topli obrok, ušteda u budžetu, bankama, IT kompanijama, osiguranjima jer oni imaju veća primanja, a na kraju smanjenje prihoda fondovima.
Zakon nije socijalna, u slučaju da na malim primanjina (plaća, topli obrok, karta) ispod (1200 KM), poslodavci zadrže ukuono primanje radniku imat će povećanje troškova. Na 1200 ukupnog primanja prijedlog neutralan, a preko 1200 poslodavci će imati uštede. Generalno zakon udara najviše na malim primanjima, a štedi na većim.
Vjerovatno su simulacije urađene na abacusu
Ono kad jedne lobanje oredlažu a druge lobanje usvajaju ekonomske reforme.
Brine me kad Vlada FBiH na čelu sa naratorom bajki Novalićem nešto predloži. Na hajr