{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Parlamentarci iz RS danas odlučuju hoće li se vratiti na posao u Sarajevu

S
19.6.2013. u 08:40
19
83
Parlamentarci iz RS danas odlučuju hoće li se vratiti na posao u Sarajevu
19
Parlamentarci iz RS danas odlučuju hoće li se vratiti na posao u Sarajevu
Jahorina
Na Jahorini će danas biti održan sastanak predstavnika političkih partija iz Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH na kojem će biti razgovarano o daljem radu predstavnika RS u institucijama BiH nakon protesta ispred zgrade Parlamenta BiH 6. juna u Sarajevu.
Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Boško Tomić potvrdio je Srni da će na sastanku učestvovati zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Milorad Živković, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić, predsjednici poslaničkih klubova i vjerovatno određeni broj poslanika.

"Nakon što dobiju informaciju, učesnici sastanka sagledat će trenutno stanje i zauzeti stav kako dalje", naveo je Tomić.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 14. juna Informaciju o političko-bezbjednosnim aspektima dešavanja u vezi sa blokadom objekata institucija BiH u Sarajevu, kao i zaključke klubova SNSD, DNS i SP-PUP kojima se traži obezbjeđenje institucionalnih i personalnih garancija za sigurnost poslanika, delegata i zaposlenih u tim institucijama.

Narodna skupština Republike Srpske ocijenila je da je usljed protesta i blokade zgrade zajedničkih institucija u Sarajevu, 6. i 7. juna, došlo do pogoršanja političke i sigurnosne situacije u BiH.

Nekoliko stotina demonstranata držalo je 6. juna pod blokadom zgradu institucija BiH u Sarajevu, u kojoj se nalazilo oko 1.500 ljudi zahtijevajući donošenje zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Evakuacija je izvršena 7. juna oko 4.00 sata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: