{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Parlament RS-a danas o dugu i ispitivanju porijekla imovine

F
1.10.2013. u 08:01
1
5
Parlament RS-a danas o dugu i ispitivanju porijekla imovine
1
Parlament RS-a danas o dugu i ispitivanju porijekla imovine
Foto: SRNA
Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (RS) razmatrat će danas u nastavku sjednice u Banjoj Luci informaciju o dugu RS, koji je na kraju 2012. godine iznosio četiri milijarde i 668,99 miliona KM, što je u odnosu na procijenjeni bruto domaći proizvod (BDP) 53,69 posto.
Samo u 2012. godini povučeno je ukupno 674,83 miliona KM kreditnih sredstava.

Ukupni dug RS-a čini dug entitetskog budžeta u iznosu od tri milijarde i 131,49 miliona KM, dug jedinica lokalne samouprave u iznosu od 354,84 miliona, dug fondova socijalne sigurnosti u iznosu od 283,89 miliona, te dug javnih preduzeća i Investiciono-razvojne banke RS (IRB) u iznosu od 898,78 miliona, stoji u informaciji koju je pripremila entitetska vlada.

Na dnevnom redu nastavka sjednice je i informacija o realizaciji Strategije zapošljavanja u RS u prošloj godini.

Po okončanju ovog zasjedanja počet će i nova redovna sjednica, a na dnevnom redu je, između ostalog, Prijedlog zakona o ispitivanju porijekla imovine, koji je predložio SDS.

Razmatrat će se i više izvještaja, među kojima i tri revizorska.

Naime, poslanicima na izjašnjavanje upućeni su izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a o reviziji finansijskih izvještaja Fonda zdravstvenog osiguranja, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Doma zdravlja "dr Mladen Stojanović“ Laktaši, čiji rad u prošloj godini je dobio negativnu ocjenu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: