Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Udri i na ovo malo sto u ovoj drzavi valja... Cuj Novalic im ne valja... Ni ne zasluzujemo bolje..
Garantujem vam da nema ni jednog novog radnog mjesta...toga se u SDA najvise plase jer znaju da nemaju odgovor osim da udade po sebi a to nece ni pod razno jer su im to glasaci..dok ih metlom i stangama ne otjeramo nema ovdje selameta
Novalic je ok lik. Ali dok je Bakir tu iznas svega ova drzava jednostavno nece ici naprijed. Hejtajte vi koliko hocete ali gradjani su svjesni toga...bakir mora zavrsiti kao čaučesku
SBB na aparatima. Fahro neces nikad dobiti vlast... pomiri se sa tim. Ne moze te niko, jedno mozda SNSD jer svakako radis za njih propagandu kako je RS svijetska ekonomska sila.
trebo je novalic slikovnicu napraviti za idiota denisa i kretene iz sbb
Ovdje treba ubaciti Đipalo Junuza sa HEPEKOM majke mi !!!
Je*e se njih za kritike, oni ne znaju ni šta je to ,,kritika,, ti samo tešu svoju.
Zatucani(iz 1435god) istina vas sustiže svakog dana sve vise i vise.Nakon svedocenja alijinog telohranitelja u hagu(RATKO MLADIC) U KOJEM JE POTVDIO ONO STO I VRABCI NA GRANI ZNAJU DA JE BOSNJACKO VO JNO-POLITICKO I VJERSKO VODSTVO IZVRDSILO MASAKR NAD SOPSTVENIM NARODOM NA markalama,ul.viskina,srebrenica,tuzlanska kapia itd itd itd evo sta je jedan vas danas na tom istom sudenj(GENERALU NAD GENERALIMA) izjavio::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::KONAČNO SE SAZNALO SVEDOK RASVETLIO MISERIJU: Sarajevske Romea i Juliju ubila je paravojska SDB BiH! PLANETA15:17, 31.03.2015.Autor: Beta Pošalji e-mail Odštampaj tekst A Reč je o formaciji "Ševe", koja je počinila i niz drugih zločina za koje su optuženi Srbi Sarajevski Romeo i Julija, Foto Printscreen yt Admira i Boško: Njihovim beživotnim telima dugo nije moglo da se priđe (Foto: Printscreen YouTube) HAG/BEOGRAD - Bivši pripadnik Službe državne bezbednosti BiH Edin Garaplija posvedočio je danas, na suđenju Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom, da je paravojna formacija te službe 1995. snajperom ubila francuskog pripadnika Unprofora i da je to potom pripisano srpskoj strani. Garaplija je izjavio i da je ista formacija, zvana "Ševe", u maju 1993. ubila "sarajevske Romea i Juliju", 25-godišnje Admiru Ismić i Boška Brkića, dok su pokušavali da iz centra Sarajeva preko Vrbanja mosta pređu na Grbavicu. I taj zločin, neki zvaničnici u Sarajevu, zatim su pripisali bosanskim Srbima, potvrdio je Garaplija. Formacija "Ševe", koje je opisao kao "paravojnu formaciju" SDB BiH, počinila je i mnoge druge zločine, uključujući ubistvo zarobljenih srpskih vojnika i civila u jednom sarajevskom parku, atentat na visokog oficira Armije BiH Sefera Halilovića i ubijanje srpskih civila na Grbavici, izjavio je Garaplija. Po rečima svedoka, i atentat minom na generala Halilovića potom je prikazan kao eksplozija srpske granate
Svi su oni isti. Pa 99% ovih zastupnika su izvarali svoje kolege unutar politicke partije dok su na listama bili za izbore.Obecavali i kule i gradove kad im je se trebalo prikupiti glasova. Velika vecina ih je i dosla u i ovu salu zahavaljujuci dopisivanjima njihovih imena na glasackim listicima jer tako narede posmatracima tj clanovima komisije sefovi unutar stranaka tj onim kojim pripradaju. Poslije izbora nikog i nepoznaju. Sta njih briga za drzavu.Bitno je se uhljebiti i dobijati naredne 4 godine novac sjedeci i dizajuci ruke onako kako im sefovi narede unutar partije.
Novalic je zanosac muda kao sto su bili i svi ostali i on ce raditi kako mu stranacki sef nalozi.Druga stvar u svim normalnim drzavama se prvo gleda interes gradjana a ne svoj sopstveni.A treca stvar isti Novalic je izjavio prije par dana da ce prvo rasteretiti jadne invalide i borce za onu jadnu sadaku sto im daju,a nije rekao da ce uhljebima, referentima za nosanje zaporka,buta i rebaraca,i ostalima u sektoru za premjestanje guza na guz smanjiti plate sto dovoljno govori o ovom olosu.
Novalic je jedan od rijetkih politicara koji razmislja glavom u toj jeb**** zgradi.
hahah!
Prva epizoda završena. Podsjeća me na jeftine sapunice. Tužno!
Molim SBB da ne pricaju bajke danas su napustili SKS al mogli se i bez njih placeni za ne rad
ŠESTI DIO: Zaljubljenik u nogomet ili...? Dnevnik.si dalje navodi da je Cimos TMD sa Novalićem na čelu sponzorirala različite događaje u Gradačcu, među kojima je i Sajam šljive. Cimos TMD je bio i sponzor lokalnog fudbalskog kluba Zvijezda kojem je Cimos svake godine davao i do 100 hiljada eura. U ovom klubu su važne uloge imali pojedinci koji su na ovaj ili onaj način bili povezani sa Novalićem, piše Dnevnik.si. I Zvijezdin stadion je najvećim dijelom izgrađen od Cimos-ovih sredstava. Novalić je od prošle godine predsjednik Zvijezde, a prije toga je vodio upravni odbor kluba. Na tom mjestu ga je zamijenio nekadašnji fudbaler Nurdin Peštalić. Upravo je Peštalić vlasnik kompanije Wagner automotive i TMD-AGS, koja izrađuje aluminijumske odlivke za automobilsku industriju. Finansije fudbalskog kluba Zvijezda vodi Samir Iskrić, koji je vodio finansijsku službu u Cimosu TMD, prenosi Žurnal.
Novalic je ok lik. Ali dok je Bakir tu iznas svega ova drzava jednostavno nece ici naprijed. Hejtajte vi koliko hocete ali gradjani su svjesni toga...bakir mora zavrsiti kao čaučesku
PETI DIO: „Svi koraci su bili usklađeni s bivšim direktorom Novalićem, koji je na žalost zaposlenima prenosio lažne informacije o zatvaranju svih tvornica na području BiH do 2014. godine i s takvim ponašanjem je društvu nanio nepopravljivu štetu“, stoji u saopštenju Grupe Cimos, čije se sjedište nalazi u Kopru, u Sloveniji. Nakon otpuštanja Novalića pojedini zaposlenici Cimos TMD iz Gradačca su navodno stupili u štrajk, koji je prema pisanju slovenačkih medija bio režiran u Gradačcu od strane predsjednika sindikata Cimos TMD Ševalije Đolića, inače intimusa Fadila Novalića. Navodno radnici u toj atmosferi nisu željeli da prekidaju rad, ali su im organizatori ilegalnog štrajka navodno prijetili i prisiljavali ih na obustavu rada isključujući struju u fabrici. Dio kampanje podrške Novaliću bilo je i potpisivanje peticije da se novoimenovani direktor Ibrahim Šehdanović ne smije vratiti na vodeće mjesto u kompaniji.
ČETVRTI DIO: „Svi koraci su bili usklađeni s bivšim direktorom Novalićem, koji je na žalost zaposlenima prenosio lažne informacije o zatvaranju svih tvornica na području BiH do 2014. godine i s takvim ponašanjem je društvu nanio nepopravljivu štetu“, stoji u saopštenju Grupe Cimos, čije se sjedište nalazi u Kopru, u Sloveniji. Nakon otpuštanja Novalića pojedini zaposlenici Cimos TMD iz Gradačca su navodno stupili u štrajk, koji je prema pisanju slovenačkih medija bio režiran u Gradačcu od strane predsjednika sindikata Cimos TMD Ševalije Đolića, inače intimusa Fadila Novalića. Navodno radnici u toj atmosferi nisu željeli da prekidaju rad, ali su im organizatori ilegalnog štrajka navodno prijetili i prisiljavali ih na obustavu rada isključujući struju u fabrici. Dio kampanje podrške Novaliću bilo je i potpisivanje peticije da se novoimenovani direktor Ibrahim Šehdanović ne smije vratiti na vodeće mjesto u kompaniji.