Komentari (116)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gledaj stranaca i diplomatskih tablica, u svojim drzavama ne parkirate na ta mjesta sigurno
Pa znaju da smo mi jadnici pognutih glava, i da mogu pisati po nama koliko hoce.
Nazalost uglavnom su domaci stanovnici vozaci tih diplomata
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
To je vec godinama problem,seljak ti se ispred nosa parkira Jos te napadne sto mu kazes da ti je zauzeo invalidnsko mjesto
90% VW seljadija.
Veća kazna i problem rješen. U nekim zemljama je kazna 370 eura. Pa ti parkiraj.
Dosta građana koristi kartice koje su ne važeće, a policajci ne znaju da bi trebala da vrijedi samo kartica sa slikom, imenom i invalidskim znakom, na istoj su naši podaci. To je kartica po evropskim standardima koje izdaje MUP.
Na Ilidži 100% invalidi su građani drugog reda, nemamo ni označena invalidska mjesta mi nemamo pristup opštini, tržnim centrima, pošti i drugim objektima. Policajci nam stalno pišu kazne, nepoštuju karticu po evropskim standardima jer neznaju njeno značenje.
Bravo M.G. i hvala za ovaj tekst. Gledaj papaka s kojima zivimo.
Ok za ova mjesta, posebno u centru grada, ali je trebalo raditi procjenu i praviti novi parking, a ne smanjivati trenutni. Npr. u Novom Gradu vise od polovine tih mjesta za invalide zjape prazni ili max 50% popunjeni, dok stanari moraju da parkiraju po trotoarima. Linearno je smanjen broj parking mjesta na mjestima gdje za to nema potrebe. Takodje, licno sam slikao, vozilo sa naljepnicom parkirano na normalno parking mjesto, pored njega 8 slobodno, a nema mjesta za ostale.
Iskustva sa Alipasinog Polja. Napravljeno je na samo jednom parkingu 8 parking mjesta koja su realno smanjila parking zbog proporcija za 12 obicnih parking mjesta. Pri tome, ukupno na parkingu imaju 2-3 invalidska vozila od stanara, od kojih pri tome i dalje neki sa naljepnicama parkiraju na obicnim parking mjestima, dok je ovih 8 vrlo cesto totalno slobodno, a gradjani zbog umanjenog broja, moraju da se penju po trotoarima.
Čuj objašnjenja policije ako ne riješi zaštitar onda će oni. Znaš da će zaštitar hodat i tražiti vlasnika automobila. Ili po zakonu može ili po zakonu ne može policija sankcionisati,odlučite se.
Kako znate da ljudi koji su parkirali na slici nisu invalidi? Ne mora biti bez noge da ima invaliditet.
sta rade parkiraju se pored njih
Policija nema veze na PRIVATNIM PARKINGU KAO STO SU TRZNI CETRI
Fino puno objaviti ime, prezime, tip auta, regisracije. Jedini nacin borbe sa primitivcima, udariti im na obraz.
Ako su zauzeli ta mjesta nek uzmu i invaliditet!
Općine dodijele pojedine parkinge udruženjima Ratnih vojnih invalida, a ona to izdaju privatnim firmama koje naplaćuju parking invalidima koji imaju znak pristupačnosti invalida istaknut na vozilu. To je Sramota!
Velik broj auta sa naljepnicama za ivalide, uopste nemaju invaliditet. Licno znam covjeka od 45/50 godina, cije auto imalo stiker sa invaliditetom i sliku i ime skroz druge osobe. Kad sam to vidio opao mi je u ocima. Takodje u naselju ima auto sa slikicom, hladno jeep wrangler, odignut pofino od poda
Sve su ovo invalidi, ali u mozak!