BiH
65

Park uređuje kružni tok, zelenu površinu uz biciklističku stazu, šetalište...

Klix.ba
Preduzeće Park ovih dana osim jesenjeg uređenja javnih zelenih površina i pripreme zelenila za nadolazeće zimske dane, užurbano privodu kraju i projekte uređenja manjih zelenih površina, a koje realizira u saradnji sa pojedinim sarajevskim općinama.

Tako je jučer završeno hortikulturno uređenje zelene površine unutar novoizgrađenog kružnog toka u ulici Džemala Bijedića na Otoci.

Radnici preduzeća Park nakon dovoza zemlje i nivelacije terena izvršili su sadnju 750 komada sezonskog cvijeća, nešto više od 200 sadnica ukrasnog grmlja, a isto toliko i trajnica, kao i sjetvu trave.

Uporedo radnici preduzeća Park ovih dana uz novoizgrađenu dionicu biciklističke staze od Nedžarića do Otoke u ulici Bulevar Meše Selimovića vrše sadnju sadnica žive ograde i to na dužini od 1.800 metara. Naime nakon što je u maju ove godine zasađena živa ograda na dužini od 780 metara uz biciklističku stazu na dionici od DZ Kumrovec na Otoci prema Nedžarićima, sada su se stekli uslovi za sadnju 18.000 sadnica brzorastućeg brijesta kao svojevrsnog zaštitnog pojasa uz biciklističku stazu od Nedžarića do mosta na Otoci.

Naredne sedmice radnici preduzeća Park otpočet će i drugu fazu hortikulturnog uređenja šetališta, odnosno sadnju hortikulturnih sadržaja u betonske arle u ulici Branilaca Dobrinje, a ti radovi bit će završeni za desetak dana.

Sve navedene radove preduzeće Park realizira u saradnji sa Općinom Novi Grad, koja ih i finansira.