Novim sezonskim cvijećem uređene zelene površine u KS

Klix.ba
12.11.2015. u 15:21
0
5
Novim sezonskim cvijećem uređene zelene površine u KS
0
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Radnici preduzeća Park ovih dana osim jesenjih radova uređenja, čišćenja i pripreme zelenih površina i zelenila za nadolazeće zimske dane, provode i akciju sadnje sezonskog, dvogodišnjeg cvijeća u cvjetne gredice na području Kantona Sarajevo.
Iako je akcija počela prije nešto manje od sedam dana, već je zasađeno više od polovine planiranih količina cvijeća, a novim cvijećem ukrašene su zelene površine u općinama Centar, Novi Grad, Ilidža, Vogošća, a danas radnici Parka cvijeće sade u žardinjere i cvjetne gredice na području Novog Sarajeva.

Najprije je novim sezonskim cvijećem i to sa nešto manje od 7.000 komada viole uređena cvjetna gredica u Malom parku preko puta zgrade Predsjedništva BiH. Istim cvijećem uređene su i cvjetne gredice na zelenoj površini između zgrade Predsjedništava BiH i Kantona Sarajevo, kao i površine ispred Higijenskog zavoda.

Sezonsko cvijeće, koje će zelene površine ukrašavati od ove jeseni pa sve do proljeća naredne godine, zasađeno je i u cvjetne gredice na prostoru banjskog parka na Ilidži.

I u Vogošći, postojeće cvjetne gredice u Jošaničkoj ulici su prekopane i uređene novim dvogodišnjim cvijećem.

Novim cvjetnim ruhom upotpunjen je i predivan jesenji ambijent RZC Pionirska dolina i zoo vrta, koji je za posjetioce otvoren svaki dan i to u periodu od 07:30 do 18 sati.

Danas je u toku sadnja viole na zelenim površinama u Novom Sarajevu i to na Dolac Malti, Na Grbavici i u drugim naseljima, kao i u žardinjerama kojima su ukrašeni mostovi u ovoj sarajevskoj općini.

Inače sezonsko cvijeće koje radnici preduzeća Park i ove sezone sade u cvjetnim gredicama vlastiti je rasadnički proizvod Parkovog rasadnika u Nedžarićima, a svi ljubitelji cvijeća, kao i drugog zelenila isto za svoje potrebe mogu nabaviti u našem vrtnom centru Flora u ulici Aleja Bosne srebrene 66 u Nedžarićima, kao i u salonima cvijeća u ulicama Maršala Tita, Koševo i Rustempašina na Ilidži.

Akcija sadnje sezonskog cvijeća realizirat će se i narednih dana, na drugim lokacijama i u drugim općinama u kojima preduzeće Park vrši održavanje javnih zelenih površina.


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: