{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova stabla i zelenilo u centru "Safet Zajko"

14.12.2015. u 16:33
0
6
Nova stabla i zelenilo u centru "Safet Zajko"
0
Centar za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" obogaćen je novim odraslim stablima bjelogorice i ukrasnog grmlja, koje su prošle sedmice zasadili uposlenici preduzeća "Park".
Radovi su izvedeni u sklopu projekta hortikulturnog uređenja aleja i javnih zelenih površina, koji Općina Novi Grad Sarajevo finansira sredstvima iz ovogodišnjeg budžeta, a projekat će podržati i Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Uz pješačke staze unutar kompleksa "Safet Zajko" zasađeni su drvoredi dvogodišnjih stabala platana, jablana, jasena i lipe, kao i druge vrste bjelogorice.

Pored toga, park je obogaćen sa 254 tuje, a ovaj prostor krasit će i 43 stabla loptastog bagrema, katalpe i japanske trešnje, koji će ovom prostoru u proljeće i ljeto dati poseban izgled.

Sadnja novog zelenila uz već postojećih 577 raznovrsnih stabala, dodatno će obogatiti kompleks Centra "Safet Zajko" i omogućiti posjetiocima još ugodniji boravaka u najvećem parku u Sarajevu. Također, formirana je i aleja jasena u dužini od oko 200 metara.

"U sklopu ovih radova uklonjeno je samoniklo grmlje, te stara stabla voćki, gdje je formirana aleja jasena, a pored dvorane za borilačke sportove zasađena je i živa ograda u dužini od 15 metara", kazao je Nenad Radović, stručni saradnik za projektovanje i izvođenje radova na hortikulturnom uređenju u KJKP Park.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: