Komentari (212)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
BUJRUM BRATE U NASU LIJEPU BIH!
mogli su nam vala odgoditi ispite zbog njega
Ljudima dobre volje su vrata ove zemlje otvorena!
Upravo tako a rasisti neka bjeze u skokovima!
Luno, ako je kod tvoje rodbine tako ne znaci da je kod svakoga ;) Ima nas i normalnih dijasporaca hvala Bogu. Hajde hejterko od 40 i kusur godina produzi dalje!
meni ona "stolica" lici na prijestolje... to se onaj s kapicom krunise za naseg kralja? cuj on nam alfa i omega?? koji rituali crne magije hebote pa ovakvih crnjaka nema ni u vatikanu o tempora o mores, nijaze durakovicu da ustanes da vidis sta ti banda radi od bosne imal ko da zaustavi ovo ?
Dobro dosao u nasu zemlju dragi papa franjo. Bujrum, nasa vrata i srca su ti otvorena jer si covjek mira i dobrote. Bujrum u nase i tvoje Sarajevo.
Treba citat izmedju redova. Kaze papa da dolazi da nam donese mir a mi vec imamo mir, ali on misli na jedan drugi mir, na vjecni mir. On dolazi da izazove rar i da nas preseli na ahiret gdje je vjecni mir s nama. To je to.
Ti si bas sve shvatio iz poruke, svaka cast :). Mozda ovakve poruke do nekih ne mogu doprijeti. Mozda je trebao reci: "Braco po Kristu ali i vi nevjernici, dolazim vam donijeti zakon vjecnog raja. Neka se ujedine krscanske sablje i neka svaki nevjernik zna da Bog tako hoce. Bog je velik i u njegovo ime sasjecimo svaku glavu nevjernicku jer to ce donijeti vjecnu nagradu kod velikog Boga Oca. Ili ce nevjernici prihvatiti Krista, Sina Bozjeg ili nisu dostojni koracati ovom zemljom......" ... Sto mislis, je li to rijecnik koji bi bio bolje shvacen, od ovog Papinog, krscanskog? Daj prihvati ruku mira, kada se vec i dok se jos pruza i svima ce nam biti bolje, bez obzira tko u sto vjeruje.
Ovo je previše priče o miru da bi bilo zdravo..
Ne mislim nista lose,samo me zanima kako covjek moze proglasiti zivuceg covjeka svetim,ili u uopce nekoga svetim ?
uopce *
gluposti!! prava vijera i jedina logicna je ISLAM
Prava vjera najmanje smije biti logicna. Misterij vjecne Istine je sasvim nelogican za nas um i samo tada se moze govoriti o Tajni vjere, s kojom se ne razbaciva, nego preko koje Bog zivi u nama. Sve ostalo sto je svim ljudima logicno moze biti samo od ljudi. Ja ne tvrdim da je Islam takav, samo govorim o logici koju si spomenuo. Pozz
Trebali ste doci za vreme rata i tako reci supci jedni sada dolazite kad se ginulo trebao si doci i zaustaviti pokolj nad 1500. ubjeni djece i jos goni se i ti i tvoj mir sada.
jooj tacno kad vidim ovog konakovica prevrne mi se zeludac...
Papa je dobrodošao i kao čovjek i kao najviši vjerski autoritet katolika ali rimski biskup dolazi zbog - citat biskup banjolučki Franjo Komarica: "papa zna kako su katolici u BiH kao ni u jednoj evropskoj zemlji na udaru planiranog, dobro pripremljenog i sustavno provođenog, odnosno podržavanog fizičkog istrebljivanja. - Našu dramatičnu situaciju Sveta Stolica javno uspoređuje s aktuelnom situacijom kršćana u Siriji, Iraku, Izrealu i Nigeriji. Također znam da i papa Franjo, slično kao i sveti papa Ivan Pavao II, ne želi dopustiti da "pred nosom Rima“ fizički nestanu katolici iz čak tri nadiskupije u Bosni i Hercegovini a što se već dva i po stoljeća sustavno provodi u djelo. Vjerujem i da će ta izuzetno dramatična problematika naći odgovarajuće mjesto i naglasak u njegovim porukama kao i riječi ohrabrenja svim domaćim katolicima kako nismo napušteni od Krista tj. od vidljive glave njegove Crkve" Ko "trijebi" katolike u BIH, nije rečeno ... intervju za Avaz
mislim, stvarno ne kontam, bas bih volio da mi neki katolik objasni zasto je tolika frka oko dolaska.
ja ne kontam sta je ovolika frka, pa dolaze brojne svjetske face pa wtf., dolazili i brangelina, pa se nije ovoliko pricalo. ko hoce papu da vidi, pa nije italija u juznoj americi.
Kim-Il-Franjo - hahaha dobar odgovor našeg dragog Omerbašića dragom Kimu od Rima: -------- NjV podsjeća: glavni razlog za ovoliki performans pod izgovorom posjete "pape Francisa" BiH (protektorata/kolonije pod apsolutnom vlašću katoličkih guvernera) je u nastojanju Vatikana da tim blefom tj. predstavom u kojoj bi mu dakle (i budali je očito: njegovi) pijuni iz kolonijalne uprave, lažno u ime naroda odglumili ljubav i poštovanje, te on tako kaobajagi dokazao svijetu da je voljeni i obožavani suveren (ufatila ga Kim-il-Sungovska groznica, pa igra na kartu druga Tite). A to mu priznanje treba da bi se (nada se ono) raskinuo kontinuitet državnosti po kraljevskom pravu NjV-a oživljenom 2010 sa srednjovjekovnom državom Bosnom - a time i sa svim režimima IZMEĐU, tj. na taj način (nada se ono) ne bi Vatikan i njegovi marionetski režimi morali plaćati kolonijalne reparacije za vjekovne pljačke i pustošenja naše zemlje i naroda...
a dobro i poentira ---------- Npr. samo za pljačku od strane Austro-Ugarske njena nam pravna nasljednica Austrija duguje u današnjem novcu 1100 milijardi Eura... Da ne govorimo što bi mu se izjalovio "biznis" oko konfederacije sa uljUdbenom HrvaCkom kojoj je osigurao 100 milijardi kredita zalaganjem - naših šuma, ruda i energije (uz nas kao robovsku jeftinu (ne)radnu snagu tj. ikebanu/cvijeće)... Eh, lijepo se dosjetili lukavi Latini... malo morgen. Papa vas voli? Ha ha
Na ovako lijepu poruku, skrojenu i po vjerskoj i ljudskoj mjeri, odgovoriti sa ovako banalnim, glupavim i neciviliziranim komentarima normalnom čovjeku ništa drugo ne preostaje nego da "Oprosti im papa Franjo, ne znaju što rade!"
njofra motamo dzoju mira zajedno jel moze
A jada. Covjek je lijepo rekao BRACO I SESTRE dolazi vam kao brat, svima zeli mir.
Meni je svaki covjek koji zeli drugima dobro i koji svojim djelima ne steti drugim ljudima, brat :))) A sada ak tebi nije, tvoj zivot tvoja stvar. Cheers.