Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi te volimo mi te volimo, ajde sada na spanskom...
E moj papa da si meni na kahvi bio pa da ti objasnim da večina Vjernika u Bosni još spava sa članskom kpj. A na moju i tvoju žalost, nose muslimanska i katolička imena.
Nemoj vise dolaziti, dosadan si !
Kada je to Sarajevo bilo leglo nekih nacionalista i ubica? Pa tokom rata kada su Cetnici i Ustasi klali, silovali, i bombardovali sve Dzamije... Katedrala u Sarajevu je ostavljena na miru. A vamo sve se Hrvati prave zrtve i govore kako je Sarajevo nekakav Mosul ili Tehran bez obzira sto je ovo sve proslo bez incidenta. Bez obzira sto su Katolici pjevali i pokazivali Hrvatske zastave u sred Ferhadija, niko im nije nista rekao niti ih je ruzno pogledao, a kada citas komentare index.hr, rekao bi da bi te Bosnjaci kamenovali za to. Papa, ja tebe postujem, svaka tebi cast... ali brate trebo si mozda otici do Sirokog Brijega i objasnit im neke stvar, Sarajlije nikad nisu bili bez ljubavi prema svojim komsijama pa da nam je potreban Papa da nas uci sta je mir, a Katedrala je dokaz toga.
Izvinite ljudi ako zvucim grub, ali pun mi je vise qurac ovih ubleha kako je neko ugrozen u Sarajevu, govor koji dolazi iz usta HDZ-ovaca, pa sad je prica kako je sad Papa izmislio mir i ljubav u Sarajevu a mi Sarajlije uvijek bili gospoda prema svima, cak i u ratu. Pitajte hiljade i hiljade Hrvata iz cijele Hrvatske da li su bili ugrozeni ili ne kada su docekani bolje u Sarajevu nego u Hercegovini. HDZ-u je definicija "ugrozenost" kada oni nemaju apsolutnu moc i vecinu u Parlamentu. Politicka govna!
Ne kazem da nije postajalo slucajeva gdje su Hrvati bili zrtve, ali porediti nas i ustasku anti-Bosnjacku politiku 93-94 u Hercegovini je nebo i zemlja. Rekao sam ono sto ostali ne zele reci, to jeste da Hrvati nisu ugrozeni u Sarajevu i koliko god ti sebe lagao, to je istina. A ti Hrvati koji su pobjegli su pobjegli zbog istog razloga kao Srbi iz Grbavice, odnosno ne zele ziviti u BiH ili u Federaciji sa Bosnjacima. Zbog cega Hrvati napustaju Hercegovinu i gradove gdje cine vecinu pa idu u susjednu Hrvatsku? Je li ih neka Bosnjacka vojska goni ili oni imaju vece emocije prema Hrvatskoj nego svojoj domovini? A i ta "mi smo ugrozeni iako kontrolisemo sastav vlade" je suplja. HDZ ti je najbitnija stranka u Federaciji sto se tice formiranja vlade (zahvaljujuci Bosnjackim budalama koji su se podjelili na 200 stranka) i ucjenjuju skoro sve procese. To nije ugrozenosti, to je preko-zastupljenosti naroda koji je 12% BiH a cuva 100% moci u svojim rukama sto se tice formiranja vlasti.
naporan tezak i za ovu i pitanje koliko jos generacija nemoguć
...naci nako i ja kao gospodin Puljic dok se vozim grasovim busem,isti rad ruku..I nabacim kiseli osmijeh dok slusam mahalske price...Koja idila!
Za proces pomirenja treba citavu jednu generaciju uciti mirenju, dakle nasu djecu treba uciti da se mire i postuju. Ako se oni budu mrzili zato sto su im djedovi i ocevi ratovali, sve je propalo.
da su prije dvadeset godina poceli od djece i skole ...........mozda bi danas mnogo stosta drugacije bilo....
idiote u pustinju i onda mirna bosna
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A kako ne razumiju?? Bosna je zemlja Bošnjaka,a nacionalne manjine su Hrvati,Albanci,Srbi,Romi,Crnogorci...
glupačo
nemoj mi kvariti lijepi komentar :)
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
naravno da je moguć , ali na tome moramo svi raditi , od onih najmlađih do onih pred smrt , i iz svih slojeva društva