Kada je to Sarajevo bilo leglo nekih nacionalista i ubica? Pa tokom rata kada su Cetnici i Ustasi klali, silovali, i bombardovali sve Dzamije... Katedrala u Sarajevu je ostavljena na miru. A vamo sve se Hrvati prave zrtve i govore kako je Sarajevo nekakav Mosul ili Tehran bez obzira sto je ovo sve proslo bez incidenta. Bez obzira sto su Katolici pjevali i pokazivali Hrvatske zastave u sred Ferhadija, niko im nije nista rekao niti ih je ruzno pogledao, a kada citas komentare index.hr, rekao bi da bi te Bosnjaci kamenovali za to. Papa, ja tebe postujem, svaka tebi cast... ali brate trebo si mozda otici do Sirokog Brijega i objasnit im neke stvar, Sarajlije nikad nisu bili bez ljubavi prema svojim komsijama pa da nam je potreban Papa da nas uci sta je mir, a Katedrala je dokaz toga.
Izvinite ljudi ako zvucim grub, ali pun mi je vise qurac ovih ubleha kako je neko ugrozen u Sarajevu, govor koji dolazi iz usta HDZ-ovaca, pa sad je prica kako je sad Papa izmislio mir i ljubav u Sarajevu a mi Sarajlije uvijek bili gospoda prema svima, cak i u ratu. Pitajte hiljade i hiljade Hrvata iz cijele Hrvatske da li su bili ugrozeni ili ne kada su docekani bolje u Sarajevu nego u Hercegovini. HDZ-u je definicija "ugrozenost" kada oni nemaju apsolutnu moc i vecinu u Parlamentu. Politicka govna!
Ne kazem da nije postajalo slucajeva gdje su Hrvati bili zrtve, ali porediti nas i ustasku anti-Bosnjacku politiku 93-94 u Hercegovini je nebo i zemlja. Rekao sam ono sto ostali ne zele reci, to jeste da Hrvati nisu ugrozeni u Sarajevu i koliko god ti sebe lagao, to je istina. A ti Hrvati koji su pobjegli su pobjegli zbog istog razloga kao Srbi iz Grbavice, odnosno ne zele ziviti u BiH ili u Federaciji sa Bosnjacima. Zbog cega Hrvati napustaju Hercegovinu i gradove gdje cine vecinu pa idu u susjednu Hrvatsku? Je li ih neka Bosnjacka vojska goni ili oni imaju vece emocije prema Hrvatskoj nego svojoj domovini? A i ta "mi smo ugrozeni iako kontrolisemo sastav vlade" je suplja. HDZ ti je najbitnija stranka u Federaciji sto se tice formiranja vlade (zahvaljujuci Bosnjackim budalama koji su se podjelili na 200 stranka) i ucjenjuju skoro sve procese. To nije ugrozenosti, to je preko-zastupljenosti naroda koji je 12% BiH a cuva 100% moci u svojim rukama sto se tice formiranja vlasti.
Prikaži sve komentare (70)