BiH
35

Pannonica u nedjelju proslavlja deseti rođendan

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
U nedjelju, 7. jula, JKP Pannonica iz Tuzle obilježit će desetu godišnjicu rada. Direktor preduzeća Maid Porobić navodi kako će tim povodom na prostoru između prvog i drugog slanog jezera nastupiti band Cubismo, DJ Borg, Getanea Crew i Big Brothers Band, a koncerti neće biti posebno naplaćivani, odnosno s kupljenom ulaznicom za kupanje moći ćete uživati u izvedbama pomenutih gostiju.

"Iza nas je deset godina rada. U prvoj deceniji kompleks Panonskih jezera posjetilo je blizu 2,5 miliona gostiju. Imamo šljunkovitu plažu koja se prostire na 22.000 metara kvadratnih, a 1.500 metara obale. Osim toga, otvorili smo Arheološki park, slane slapove, fitnes centar, dječiji zabavni vrtić. Posljednjih sedam godina poslujemo bez sufinansiranja Općine Tuzla, koja je osnivač i investitor radova u preduzeću", kaže Porobić.

U junu 2013. godine Pannonica je u punom kapacitetu radila 8 dana. Prodato je, kaže Porobić, 50.000 ulaznica što, kako kaže, pokazuje kako su slana jezera interesantna građanima iz BiH, ali i susjednih zemalja, koji su u junu dolazili u Tuzlu.

"Od početka sezone uposlili smo blizu 100 radnika. Imamo naše stalne zaposlenike i sve obaveze prema radnicima i fondovima uredno izmirujemo. Trećim jezerom smo zaokružili kompleks koji je uređen prema standardima plave zastave", kaže Porobić.

Nedjeljna rođendanska fešta počinje u 13 sati, a završava u 21 sat.