BiH
0

Kompleks slanih jezera u Tuzli posjetilo preko 2,5 miliona osoba od 2003.

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Od spektakularnog otvaranja prvog slanog jezera 18. jula 2003. godine do danas, kompleks Pannonica u centru Tuzle, posjetilo je oko 2.5 miliona ljudi.

Panonska jezera su danas respektabilan turistička destinacija, koja se prostire na blizu 7 hektara, ima 22.000 kvadratnih metara šljunkovite plaže i 1.500 metara obale.

Pored tri slana jezera, kompleks upotpunjuju slani slapovi, fitnes centar na otvorenom, vrtić za djecu, Arheološki park i još mnogo toga.

"„Deset godina je trajalo ostvarenje naše vizije. Uspjeli smo u tome i danas imamo turistički kompleks na mjestu nekadašnje deponije“, izjavio je načelnik Jasmin Imamović.

Istaknuto je kako je Jasmin Imamović idejni tvorac gradnje Panonskih jezera, a s tim u vezi danas mu je uručeno priznanje JKP Pannonica.

O tome da li će se kompleks i dalje širiti odličuvat će Općina Tuzla. Ukoliko se ukaže potreba, za dvije ili tri godine, nići će i četvrto slano jezero, jedino takvog tipa u Evropi.

Rođendansku feštu na Pannonici upotpunili su DJ Borg, Big Brother Band, Getanea Crew, Ekrem Hodžić- Soso, a na vrhuncu izvanredne zabave nastupio je band Cubismo.