Paket za Ministarstvo prosvjete RS: Slovo U, kama, malj i šahovnica

Klix.ba
12.11.2015. u 15:57
9
31
Paket za Ministarstvo prosvjete RS: Slovo U, kama, malj i šahovnica
9
Paket za Ministarstvo prosvjete RS: Slovo U, kama, malj i šahovnica
​Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske zaprimilo je 10. novembra 2015. godine pošiljku u kojoj se nalazi model slova "U" sa ukrštenom kamom i maljem te dijelom šahovnice i provokativnim porukama.
"Odmah po prijemu pošiljke obaviješteno je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske. S obzirom da je istraga u toku, ne možemo saopštiti više detalja o samoj pošiljci", navode iz ovog ministarstva.

Provokativna pošiljka stigla je dan poslije zatvaranja Konkursa za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Memorijalnog centra u Spomen-području Donja Gradina.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske najoštrije osuđuje ovakav vid provokacije koji se može dovesti u vezu sa Konkursom za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Memorijalnog centra u Spomen-području Donja Gradina.

"Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nastavit će dalje aktivnosti na uređenju Spomen-područja Donja Gradina s ciljem da Donja Gradina postane mjesto stalnog izučavanja i prezentacije istorijske građe i sjećanja na genocid i holokaust, što je civilizacijski dug prema žrtvama", kaže se u saopštenju.


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: