Bez poteškoća
597

Pacijentica pozitivna na koronavirus u zeničkoj bolnici na svijet donijela djevojčicu

E. M.
Ljekari Kantonalne bolnice Zenica jutros su obavili porod pacijentice iz Tešnja pozitivne na koronavirus koja je na svijet donijela djevojčicu.

Ovo je bio drugi porod zeničkih ginekologa pacijentica pozitivnih na koronavirus i to u mjesec i po, a jutrošnji carski rez predvodili su dr. Bedrana Muračević i dr. Jasmin Hodžić.

Kako je potvrđeno za Klix.ba iz zeničke bolnice, pacijentica iz Tešnja se nakon carskog reza osjeća dobro, porod je prošao uredno, a po protokolu, na koronavirus će biti testirana i djevojčica teška 3.560 grama koja je jutros došla na svijet.

Prvi Covid-19 porod zenički ljekari su uradili 30. aprila kada su porodili 24-godišnju pacijenticu iz Maglaja koja je rodila dječaka.

Osim poroda, u zeničkoj bolnici su urađeni i prvi hirurški zahvati na pacijentima zaraženim koronavirusom, a prije nekoliko dana ustanovu je nakon brojnih komplikacija izazvanih ranijim oboljenjima napustio pacijent koji je bio pozitivan na koronavirus, a njegovo liječenje od koronavirsa i drugih zdravstvenih komplikacija završeno je nakon tri mjeseca.

Direktor Kantonalne bolnice Zenica Rasim Skomorac je u ranijem razgovoru za Klix.ba kazao kako je zenička bolnica spremna za sve izazove te da ni u mjesecima koji dolaze pacijenti neće osjetiti nedostatke u pružanju zdravstvene zaštite te da je zaštita pacijenata, ali i ljekarskog osoblja najbitnija.