Komentari (108)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja ne bih mogao odbiti dijete ma da ga je komarac ujeo. Zalosno je ovo.
Ne kontam? Ja sam doktor za ono sto ja hocu? A mene drzava reketira za obavezno zdravstvo! Idi kod Tavila pa tako pacijentu.. Pa za 5 min bi na cesti bila. Ovo samo otkaz moze da rijesi, jer ovakvi doktori opravdavaju postojanje pandana tj. Sebija
Sutra Vrankica i onog iz NS i pitati sta ce uraditi povodom ovoga.. Jer na iste fazone su fatali SDA
Mog starog za 1.maj ukočio išijas i nisu htjeli da mu daju injekciju,džaba što smo ga nosili od auta.Kažu "Mi više ne dajemo injekcije."Pito stari:"Pa šta onda dajete?"Kažu:"Ništa."😶Pa sad kontam možda da se ukine Hitna pomoć,šta će nam.
Kad pogledate komentare ovdje i na fb onda vidimo koliko je narod neobrazovan. Ipak narodu se moze i oprostiti, ali sta reci za doktore kojima je to struka? Upoznah zenu koja je potpuno nepokretna radi ujeda krpelja. Ljudi nisu svjesni koliko krpelj moze biti opasan.
Došli divlji istjerali pitome… do juce na selu nisu znali sta je doktor a sad papci čuli za doktora i da je besplatno i za svaku glupost lete kod doktor ( čula žaba da se konji podkivaju pa i ona nogu digla ) baci je Putine riješi nas muka malograđanskih nepismeni ljudi
Preseravanje gospodo roditelji. Ujutro ustanete i pravac dom zdravlja. Hitna pomoc je za zivotno ugrozene. Mene je krpelj i ujeo i prenio lajmsku s kojom deveram, al nikakva hitna to nije nit bi mogla sprijeciti. Usputno...nijedna hitna na svijetu vas ne bi primila za ujed krpelja, al eto zakmecali ste, povadili telefone da snimate i sad eto zakrcavajte "hitnu" pomoc s krpeljima! Bagro nepismena
Pišeš ljudima da su nepismeni, a navedeno da je bilo NEDJELJA NAVEČER. Prosvijetli nas, koji to dom zdravlja radi nedjeljom navečer, možda smo mi svi glupi a ti pametan/na?
Pa za 15 minuta su sve te krpelje mogli izvaditi i mirna Bosna. Joj cirkusa. To je kad neko ne zna radit svoj posao i ne voli ga pa nade 1000 razloga da nešto ne uradi.
Zar nije Zdravstvo u Ks od kako je dosla Trojka kao u Swicarskoj
kako god hitna policija trebaju slutiti gradjanima naravno a ne gradjani njima sve zaposljeno a ne zna da radi jos se kurce misle neke baje
Znaju se dic oni sindikalci pod nalogom Sebije koja ih je uhljebila da traze sebi bolje uslove a svi smo svjedoci jadnih usluga koje nam se pruzaju.FUJ !!!
Tako sam i ja zimuz dosao sa jakim bolovima u ledjima, sa otezanim disanjem od bolova, lijeva strana potpuno ukocena. Na upit da dobijem inekciju za bolove tkz. koktel na pultu su mi odgovorili “Ku*ac ces dobit” i tako i bi propisali mi brufene od 400 mg i noga. I ja ti jadan dobio k*rac i 2 brufena. Osoblje je samo odraz njihove uprave tako da njih ne krivim ali promjene neke moraju doc
A STALNO NAM TRUBE , NEMOJTE SAMI VADITI KRPELJA.ODMA U PRVU AMBULANTU SE JAVITE . I ...
Hitna nije ambulanta, u hitnu se ne ide zbog krpelja i tocka. Koliki debil moras biti pa se UKAZATI u hitnoj zbog ujeda krpelja🤣🤣🤣🤣 dok oni u drugoj prostoriji reanimiraju nekoga, zbrinjavaju nekoga sa infarktom, inzultom, a ti se dovuknjario sa krpeljom,..cccc
A nije vam Tito valjo.
To hitna ne radi i dovidjenja. Niti radi Opca bolnica niti KCUS, to je u nadleznosti DZ. Citav dan hodas i onda cekas da se zatvori DZ da izbjegnes guzvu, dodjes u hitnu kontas na brzinu ces to rjesit. Jos nisam vidio da se neko zali sto ceka u redu u banci il elektrodistribuciji, samo se na zdravstvene radnike zali.
Ja jos nisam vidjela da u banci odbiju da im se uplati novac, a posebno da im placas mjesecno i da odbiju da ti daju uslugu. Placam struju-imam struju. Placam zdravstvo-imam sipak.
Naravno da se žale kad su većina uhljebari, dođeš u dom zdravlja, čekaš po sat vremena, svako se drsko odnosi prema pacijentima(ima i drskih pacijenata ali ja sam uvijek korektna i uvijek se ponašaju odvratno), dok oni tamo ispijaju kafice, tračaju, i mrsko te gledaju što si došao jer im remetiš nerad. A svakako sam medicinski radnik, tako da znam o čemu pričam. Lp.
https://www.fmoh.gov.ba/images/federalno_ministarstvo_zdravstva/preporucujemo/VODIC_ZA_PACIJENTE_bos.pdf
sta treba tebi krpelja da vadi vamo mozda nekom minuta velika da prezivi podrska uposlenicima hitne!!'
Prvo, očigledno nije niko ugrožen životno. Drugo, i da jeste, ne može se reći "Ne primam vas", nego se kaže: "Morate sačekati, jer imamo teži slučaj."
Pa ova vlast kantonalna radi fantasticno reformirali su zdrastvo Bosnu vratili u fokus nezaobilazan je faktor u svijetu. Kretena smijenise direktora hitne pa sad problemi.
Pacijenti u Sarajevu se žale na Hitnu pomoć: Nisu htjeli primiti djecu s ujedom krpelja -- 😜😝Od kada je ujed krpelja hitno stanje? Odveli djecu gologuzu, kremom nenamazanu u sumu-polje bez dezinfekcionog sredstva i pincete u ruci pa onda trk u hitnu k´o da je u pitanju infarkt, inzult, reanimacija, fraktura umjesto da je krpelja sam odstranio pa u ambulantu porodicne medicine ili ako ima 2 lijeve ruke pravo u ambulantu. Ali ne, mora ono u hitnu zbog krpelja,...ccc
Sve može biti hitno stanje, bez pregleda. Nigdje na svijetu, osim kod nas, se ne preporučava da sami na bilo koji način tretiraju ljudi, osim u situacijama kada nema hitne ili ambulante. Čak ni na posjekotinu, ako je u prirodi, zbog infekcije. Ostavite se seljakluka više i glupih priča.