Imao operaciju u Tuzli
2.7k

Pacijent pozitivan na koronavirus danima ležao u zeničkoj bolnici, ljekari idu u izolaciju

E. M.
Kantonalna bolnica Zenica (Foto: E. M./Klix.ba)
Kantonalna bolnica Zenica (Foto: E. M./Klix.ba)
Pacijent iz Zenice kojem je večeras potvrđen koronavirus u proteklim danima promijenio je dva odjela u Kantonalnoj bolnici Zenici, a svi ljekari s ovih odjela s pacijentima idu u izolaciju, potvrđeno je za Klix.ba.
Kako Klix.ba saznaje radi se starijem pacijentu koji je imao operaciju u Centru za srce u Tuzli nakon čega se vratio u Zenicu na postoperativnu njegu.

U četvrtak je bio smješten na odjel pulmologije, a jučer na odjel konorarnog zbog čega će, prema riječima direktora Kantonalne bolnica Zenica Rasima Skomorca, svi ljekari i pacijenti ići u izolaciju.

Pacijent iz Zenice koji je zaražen u Centru za srce u Tuzli, sutra će biti prebačen na odjel zaraznog u izolaciju. Drugi pacijent kod kojeg je večeras potvrđen koronavirus iz Zavidovića također je bio u kontaktu s medicinskim osobljem sa zaraznog te će i ti ljekari biti u izolaciji, a bit će podvrgnuti i testiranju.

"Čitav štab je tu, poduzimamo sve mjere kako bismo spriječili širenje zaraze. Svi koji su radili na ovim odjelima i imali kontakt sa zaraženima će u izolaciju, a mi se sada moramo reorganizovati", kazao je Skomorac za Klix.ba.

U toku je i sjednica Kriznog štaba ZDK koji razmatra o ovom događaju te poduzimanju svih mjera koje imaju za cilj sprječavanje širenja zaraze.