BiH
20

Ovo su pravila odijevanja za banjalučki Bečki bal

FENA
Na prvom Bečkom balu, koji će biti održan 14. februara u Banjoj Luci, nastupit će domaći plesni klubovi "Gemma“ i "Habanera“, a predvodnik valcera bit će poznati evropski koreograf iz Beča Heinz Hendereich dok će se za savršenstvo klasične muzike pobrinuti bečki ansambl Johhan Strauss, saopćili su danas organizatori.

Predstavljanje domaće i austrijske kulture, koje pretenduje da postane februarska tradicija u Banjoj Luci, okupit će 30 najiskusnijih umjetnika.

Organizatori navode da ove informacije govore da se za prisustvo na Bečkom balu mora odabrati i posebna odjeća, pa samim tim, dame i gospoda trebalo bi da obrate pažnju na dress code koji se zahtjeva na ovom prestižnom događaju.

"Prefinjenost samog događaja nalaže da i dame i gospoda odaberu prefinjenu odoru. Dame ne bi trebale da se pojavljuju u mini suknjama, ukoliko i biraju kraću varijantu, dopuštena je haljina ili suknja koja prekriva koljena. Haljine smiju biti bez ramena i mogu da otkrivaju leđa. Nakit i galenterija trebaju da budu usklađeni i što je više haljina naglašena, to manje treba isticati nakit i obrnuto. Frizura bi trebalo da bude večernja i različita od svakodnevne, preporučuje se podignuta frizura sa decentnom šminkom koja je prilagođena licu", naglasio je Darko Miloradović, organizator Bečkog bala u Banjoj Luci.

Kada su u pitanju gospoda, preporučuje se dolazak u smokingu, odnosno odijelo koje će u prsnom džepu imati maramicu boje košulje. Čarape bi trebalo da budu crne boje i muški dio publike ne bi trebalo da na Bečki bal dolazi sa ručnim satom. Umjesto njega mogu da ponesu džepni sat, koji je primjereniji ovakvom događaju.

Bečki bal je manifestacija koja u prvi plan stavlja kulturu, a u pozadini nosi sve predivne mogućnosti za ojačanje odnosa, s obzirom na to da okuplja osobe iz svijeta diplomatije, ekonomije, medija, politike, kulture iz RS i Austrije.