|

Banjalučki plesači na Bečkom balu u gradu na Vrbasu

Banjalučki plesači na Bečkom balu u gradu na Vrbasu
47
F
FENA
20.1.2015. u 12:29
5
komentara
47

dijeljenja
Banjalučki plesači na Bečkom balu u gradu na Vrbasu
Banjalučki plesni klubovi "Gemma" i "Habanera" učestvovat će na prvom Bečkom balu koji će biti održan 14. februara u Banjoj Luci.
"Zaista smo dugo i sistematično radili na odabiru plesnih parova ili cijelog kluba. Poklonit ćemo im povjerenje i dati priliku da rade sa istaknutim bečkim koreografom Heinzom Heidenreichom. Odlučili smo da to bude plesni klub 'Gemma', kao jedan od najpoznatijih, ne samo na prostoru BiH, već i regiona. Također, i plesni klub 'Habanera' će uzeti učešće", istakao je Darko Miloradović, organizator Bečkog bala u Bnajoj Luci.

Plesni klub "Gemma“ uskoro će obilježiti 30 godina postojanja, a iza sebe ima pregršt nagrada, priznanja, organizovanih takmičenja i širih djelovanja na prostoru Bosne i Hercegovine koja su podrazumijevala edukaciju stanovništva o značaju plesa, ali i pokretanju takmičenja poput "Banjaluka Opena", saopćili su dana organizatori ove manifestacije.

Napominju da "Gemma“ pokriva sve sfere plesa, a njihovi plesači učestovali su i u brojnim plesnim predstavama, što ih čini dodatno pripremljenim za manifestaciju poput Bečkog bala.

"Velika je privilegija biti dio ovakve manifestacije, posebno što se ona održava prvi put i što će upravo 'Gemma' ostati upamćena kao klub koji je dašak bečke kulture adekvatno prenio domaćoj publici. Dat ćemo sve od sebe da budemo najbolji, jer su na to naviknuti i svi oni koji prate naš rad", rekao je Tihomir Stefanović, sportski direktor ovog plesnog kluba.

Osim plesnog kluba "Gemma“ i njihovih plesača, priliku da svoj talent predstave na Bečkom balu imat će i polaznici škole plesa "Habanera“, relativno mlade, ali vrlo uspješne grupe ljubitelja plesa.

Bečki bal u Banjoj Luci bit će održan na Dan zaljubljenih, 14. februara, s početkom u 20 sati, a prodaja karata bi trebalo da počne u narednih sedam dana.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...