Potvrdio CIK
7

Ovo su delegati koji će ići u Dom naroda FBiH iz USK-a i Posavskog kantona

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Danas je Centralna izborna komisija BiH utvrdila rezultate posrednih izbora i dodjelila mandate delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz Unsko-sanskog i Posavskog kantona.

Iz Unsko-sanskog kantona mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodjeljeni: Jusić Hadisu (Bošnjak), Halilović Hajrudinu (Bošnjak), Šahinović Anelu (Hrvat) i Kantarević Rasimu (Ostali).

CIK je mandat dodijelio i Hadisu Jusiću, protiv kojeg je nedavno potvrđena optužnica zbog udruživanja radi činjenja više krivičnih djela. Ista optužniva tereti i gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića te još tri osobe, potvrđeno je iz Tužilaštva USK.

Mandat iz Unsko-sanskog kantona iz reda hrvatskog naroda dodjeljen je nakon provedenog žrijebanja jer su dvije kandidatske liste imale identičan količnik.

Iz Posavskog kantona mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodjeljeni Ahmetović Senadu (Bošnjak) i Ilić Iliji (Hrvat).

Odluke o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata delegatima u Domu naroda Parlamenta FBiH iz navedenih kantona danas će javnosti biti dostupne na web stranici Centralne izborne komisije BiH.