Potvrdila BHDCA
59

Ovo je pilot koji je poginuo u vazduhoplovnoj nesreći kod Bihaća

T. K.
Jusuf Midžić
Jusuf Midžić
Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH oglasila se nakon jučerašnje nesreće kod Bihaća u kojoj je smrtno stradao pilot jedrilice saopštivši da se radi o bivšem zaposleniku direkcije Jusufu Midžiću.
"Duboko nas je potresla vijest da je juče, u vazduhoplovnoj nesreći u blizini Bihaća, tragično nastradao Jusuf Midžić, nekadašnji radnik direkcije, vazduhoplovni inspektor, instruktor letenja i istražilac vazduhoplovnih nesreća. Vazduhoplovna zajednica u BiH izgubila je vrsnog stručnjaka, entuzijastu i čovjeka koji je bio izvanredan poznavalac vazduhoplovnih propisa i procedura, naročito u oblasti meteorologije, meteoroloških uslova i pojava", saopštili su iz direkcije.

Kolektiv je porodici Jusufa Midžića uputio izraze najiskrenijeg saučešća.

Podsjećamo, jučer je u poslijepodnevnim satima došlo do vazduhoplovne nesreće u regiji Zavalje koja se nalazi nedaleko od Bihaća i granice sa Hrvatskom.

"Policija je dobila dojavu od grupe građana u 17:45 sati. Jedrilica, odnosno letjelica bez motora, pala je u reonu Zavalje u blizini Bihaća. Nažalost, možemo potvrditi informaciju da je jedna osoba smrtno stradala", saopćio je glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić.