{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ovo je avlija, nije deponija"

S
5.12.2010. u 21:20
0
15
"Ovo je avlija, nije deponija"
0
Pet članova nevladine organizacije altruista "Svjetlo“ predvođeni izvršnim direktorom Harisom Čauševićem, zajedno sa dvanaest stanovnika Velešića, tri sata su proveli u akciji "Ovo je avlija ovo nije deponija“. Akciju je organizovala grupa građana predvođeni Muamerom Hromićem i Harisom Muratovićem s ciljem da se očisti teren od nagomilanog smeća, korova, otpada i pripremi teren za dječije igralište.
"Za Međunarodni dan volontera (05.12.) vjerovatno će mnogi govoriti o potrebi i značaju volontiranja, te uređenja zakonske regulative. Naša organizacija, tradicionalno, umjesto riječi govori djelima i na taj način ukazujemo na značaj dobrovoljnog rada", navodi se u saopćenju NVO altruista "SVJETLO", a direktor Čaušević navodeći volonterske akcije svoje organizacije, posebno potcrtava to da su u akcijama učesvovali i mladi s umanjenim sposobnostima, "i dokazali da zaslužuju jednake šanse“,

NVO altruisti "Svjetlo“ u ovu akciju su se uključili kao dio šireg projekta "Uključi se budi dio rješenja“, s ciljem većeg učešća građana u odlučivanju o javnim poslovima, tokom kojega su aktivisti ovog NVO-a održali su 18 susreta sa građanima u 18 mjesnih zajednica Općine Novo Sarajevo i upoznali se sa njihovim potrebama i problemima.

Dana 2. decembra svi volonteri NVO altruista "SVJETLO“, u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom dobili su nagrade i kalendar, koji je otkupljen kako bi se pružila podrška obrazovanju socijalno ugrožene djece.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: