{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ovo je avlija, nije deponija"

S
5.12.2010. u 21:20
0
15
"Ovo je avlija, nije deponija"
0
Pet članova nevladine organizacije altruista "Svjetlo“ predvođeni izvršnim direktorom Harisom Čauševićem, zajedno sa dvanaest stanovnika Velešića, tri sata su proveli u akciji "Ovo je avlija ovo nije deponija“. Akciju je organizovala grupa građana predvođeni Muamerom Hromićem i Harisom Muratovićem s ciljem da se očisti teren od nagomilanog smeća, korova, otpada i pripremi teren za dječije igralište.
"Za Međunarodni dan volontera (05.12.) vjerovatno će mnogi govoriti o potrebi i značaju volontiranja, te uređenja zakonske regulative. Naša organizacija, tradicionalno, umjesto riječi govori djelima i na taj način ukazujemo na značaj dobrovoljnog rada", navodi se u saopćenju NVO altruista "SVJETLO", a direktor Čaušević navodeći volonterske akcije svoje organizacije, posebno potcrtava to da su u akcijama učesvovali i mladi s umanjenim sposobnostima, "i dokazali da zaslužuju jednake šanse“,

NVO altruisti "Svjetlo“ u ovu akciju su se uključili kao dio šireg projekta "Uključi se budi dio rješenja“, s ciljem većeg učešća građana u odlučivanju o javnim poslovima, tokom kojega su aktivisti ovog NVO-a održali su 18 susreta sa građanima u 18 mjesnih zajednica Općine Novo Sarajevo i upoznali se sa njihovim potrebama i problemima.

Dana 2. decembra svi volonteri NVO altruista "SVJETLO“, u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom dobili su nagrade i kalendar, koji je otkupljen kako bi se pružila podrška obrazovanju socijalno ugrožene djece.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: