{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena Univerzalna škola sporta u Goraždu: Baviti se sportom znači zdravo odrastati

28.2.2015. u 21:41
57
4
Otvorena Univerzalna škola sporta u Goraždu: Baviti se sportom znači zdravo odrastati
57
U organizaciji Udruženja pedagoga sporta BPK-a u Goraždu je svečano otvorena univerzalna škola sporta. Inicijativa je naišla na veliki interes roditelja i djece, a škola je namjenjena djeci od uzrasta od četiri do šest godina predškolskog uzrasta i od sedam do 11 godina mlađeg školskog uzrasta.
Interesovanjem za školu sporta danas su bili iznenađeni i njeni osnivači, a u prepunoj sali OŠ Husein ef. Đozo školu je svečano otvorio Damir Žuga, ministar obrazovanja BPK Goražde.

On je poručio da će i ova Univerzalna škola sporta imati podršku ministarstva na čijem je čelu, te da će se nastojati stvoriti što bolji uslovi za rad sa djecom.

Škola sporta je otvorena u okviru obilježavanja Dana nezavisnosti BIH, a i danas je naglašeno da njen program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih sportista, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece u dobi od četiri do 11 godina koja su u modernom društvu izložena svakodnevnom stresu i lošim uticajima okoline.

"Naša je želja da odmaknemo djecu od računara, tableta, televizora i da ih učimo zdravim navikama te samim tim doprinesemo njihovom zdravom razvoju", kazao je Sanin Herenda, koordinator Univerzalne škole sporta.

Treninzi će se odvijati tri puta sedmično, a sa djecom će raditi stručne osobe, profesori sporta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: