Skijanje
38

U Goraždu za vikend počinje nova sezona škole skijanja

Piše: E.A.
Udruženje pedagoga sporta i Aktiv nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde ovog vikenda pokreću novu sezonu škole skijanja.

U udruženju se nadaju da će vrijeme konačno ići na ruku brojnim ljubiteljima skijanja, te da će svaki dan školskog raspusta koristiti da djecu podučavaju skijanju. U vrijeme nastave se nadaju da bi škola mogla funkcionisati vikendima.

"Školu skijanja smo organizovali prije dvije godine i u tom periodu obučili preko 500 djece. Trenutno je situacija takva da snijega ima ili nema - prošle godine ga nije bilo nikako, tako da ne možemo znati da li će se sve odvijati po planu. Ove godine ćemo probati iskoristiti svaki dan. Interes je ogroman, imat ćemo i podršku novog ministra obrazovanja i sporta Damira Žuge, a odlične učenike planiramo nagraditi besplatnim skijanjem. Uglavnom, planovi su tu, samo čekamo snijeg", kazao je prof. Dino Srkalović, predsjednik UO Udruženja pedagoga sporta.

U ovom udruženju, osim škole skijanja, ove godine rade na pripremi brojnih događaja. Tu je treći atletski miting, najmasovniji događaj u ovom kantonu, potom Sportske igre goraždanskog okruga, a u toku ljetnog raspusta je planiran i boravak djece u prirodi, planinarenje i škola plivanja.

Srkalović ističe da raspolažu skromnim sredstvima, ali se nadaju da će ona biti znatno veća, te da će Vlada kantona i ministarstvo podržati njihove napore kako bi što više mladih uključili u ove zdrave, korisne i zanimljive aktivnosti u prirodi.