Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
REPUBLIKA MILADIJE
Sve je super. Zgrada ok, građani troše, ima se znači, može se. Samo pogledajte uvu tablu - putokaz. Nemam ništa protiv ćirilice, al' stojim iza toga da je suvišno da se nalazi na putokazima. Nemojte se vraćati u prošlosti, djedovine, babovine i slične gluposti. Imali smo bosančicu - naše staro pismo, pa onda za vrijeme vladavine Osmanskog Carstva arapsko pismo. Svi čitamo latinicu i latinica treba biti prvo službeno pismo. Sva ostala pisma mogu se nastavno obrađivati. Kemal Ataturk je uveo latinicu i zamijenio arapsko pismo. Zašto je to uradio, ne znam. Moguće zbog bolje komunikacije sa zapadnim razvijenim civilizacijama. Turska je danas ekonomska velesila. Kod nas se stranci gube po cestama. Putokazi su nam 10x10. Al' hajde, narod šuti, valjda narodu sve paše.
Koliki si ti neznalica. Vidi se da nisi makao iz BIH. U Grckoj se svi dobro snalaze sa takodjer duplim natpisima. Slicno je i u drugim drzavama EU. Latinica je lafo orginalni BH produkt?????
aNNa, itekako sam se kretao svijetom. Doduše, više razvijenim. Naveo si Grčku. Lijep primjer pravoslavne države s ekonomskom rak ranom. Da, dvojezičnosti postoje i u Arapskim zemljama samo zbog toga što je arapsko i latinično pismo NEBO I ZEMLJA pri razlikama, kao i jezici arapski i engleski npr. Nije latinica bh produkt, al' je pismo koje koristi cijelo razvijeno čovječanstvo. I neću ti reći da si neznalica, samo uzmi knjigu i listaj.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Gledaj ovih sto rade u UIO, sve preko štele
sexy uniforme
cudan je taj fetis na uniformu. nikada mi nece biti jasan