BiH
0

Otvorena nova zgrada Uprave za indirektno oporezivanje u Tuzli

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda otvorio je danas novu zgradu Uprave za indirektno oporezivanje - regionalni centar Tuzla.

Nakon što je sredinom prošle godine otvorena zgrada uprave u Mostaru, Uprava za indirektno oporezivanje BiH od jučer na raspolaganju ima i novi objekt u Tuzli.

Građevinske radove izvela je kompanija Strabag Sarajevo, koja je imala najpovoljniju ponudu na provedenom javnom tenderu. Moderno urađena i opremljena zgrada u Tuzli ima 6.200 m2 ukupne površine, a osim kvalitetnijeg smještaja službenika UINO bit će pružena i puno bolja usluga za više od 14.000 PDV obveznika, koji teritorijalno pripadaju ovom regionalnom centru.

"Za kirije u prethodnom periodu potrošeno je toliko novca da se mogla napraviti još jedna ovakva zgrada. U Tuzlu sam došao kako bih dao podršku direktoru Miri Džakuli i njegovom sistemu rada, jer imamo trend rasta indirektnih poreza. Na redu su i novi objekti u Sarajevu i Banjoj Luci i vjerujem kako će uprava u potpunosti eliminisati troškove zakupnine prostora. Nije normalno da se čak 40 miliona KM godišnje troši na kirije", kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

Direktor UINO BiH Miro Džakula rekao je kako je borba protiv kriminala i korupcije njihova osnovna zadaća.

"Naš cilj je razvijanje partnerskih odnosa sa urednim poreskim obveznicima, povećanje odgovornosti svakog zaposlenika i približavanje evropskim standardima u politici oporezivanja", istakao je Miro Džakula.