{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren ured FMUP-a u Brčko distriku

F
21.2.2014. u 14:29
2
5
Otvoren ured FMUP-a u Brčko distriku
2
Otvoren ured FMUP-a u Brčko distriku
Federalni ministar unutrašnjih poslova Predrag Kurteš danas je, u prisustvu gradonačelnika i članova Vlade Brčko distrikta BiH, otvorio Ured Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) u Brčko Distriktu BiH.
Ured Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Brčko distriktu BiH je otvoren na osnovu Odluke Vlade Federacije BiH i u njemu će biti organizovano pružanje stručne pomoći stanovnicima Distrikta pri sticanju entitetskog državljanstva Federacije BiH.

Građani Distrikta imaju zakonom dato pravo na slobodan izbor ili promjenu entitetskog državljanstva. Zahtjeve u odnosu na sticanje entitetskog državljanstva Federacije Bosne i Hercegovine dužno je riješiti Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, čime se stvaraju uslovi i mogućnost izlaska tih građana na izbore planirane za oktobar 2014. godine.

Građanima koji žele biti birani, pitanje entitetskog državljanstva mora biti riješeno do sredine maja, a građanima - glasačima do sredine augusta 2014. godine.

Građani Brčko distrikta BiH se za sva pitanja koja su uvezi s ostvarivanjem prava na izbor ili promjenu entitetskog državljanstva mogu obratiti Uredu koji će raditi svakog petka u vremenu od 09.00 do 14.00 sati, u prostorijama Odjela za javni registar Vlade Brčko distrikta BiH u Brčkom, Abdulaha Bukvice broj 1.

Pružanje stručne pomoći građanima u Uredu će vršiti državni službenici i namještenici koji u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova direktno rade na rješavanju zahtjeva građana Brčko distrikta za sticanje ili promjenu entitetskog državljanstva, saopćeno je iz FMUP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: