Komentari (110)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA...
modra boja na bjelome platnu sest ljiljana vezenih u zlatu sin bosanski KRALJ JE BETON!
Ovo je sve jako lijepo, pozitivno nesto procitati... Ali ja bih se obradovala da procitam jednom da se nova tvornica otvorila. Ili da je kanton Tuzle sklopio novi ugovor o isporuci uglja/soli (cega god) sa XY zemljom. Lijepo je uzivati u bronzanim skulpturama, ali je jos ljepse omoguciti djeci i omladini zemlju iz koje nece morati ici. Svaki put prije izbora krenu skretati s teme i onda ili otvaraju parkove, ili uzvikuju nacionalisticke parole (ovo vrijedi za sve). Ja se kladim u sve da u Bosni ne bi ni nacionalizam, ni pocetak povelje Kulina, ni Dodik bio ikome od interesa da 85% stanovnistva ima posao i prosjecnu platu od 1,000KM. Sto to niko ne tematizira?
Sramotno, i sramotno je sto vecina ostavlja nacionalisticko-fasisticke komentare. ovo nema nikakve veze s krscanstvom i dokazivanjem koliki je katolik Tvratko bio. ovo ima veze s izopacenom politikom i s unistavanjem bosanske bastine. Sram da bude one koji su podrzali skrvnavljenje bosanskog idenstiteta i bosanskog spomenika . Povelja Kulina Bana je takva kakva jeste i treba da budemo ponosni na nju.
NEK J E V J E C N A SLAVA I RAHMET DUSI VJECNOM KRALJU BOSNJANA TVRTKU KOTROMANICU ! SVAK KO POKUSA PREPISATI i PRISVOJITI KRALJA BOSNJANA - BOSNJAKA - BOGUMILA VJECNE BOSNE MOZE SAMO U TRUBU NESTANKA DUVATI ! BOSNA JE BILA PRIJE VAS i OSTA CE POSLIJE VAS ! PUKNITE DUSMANI ! SVAKA CAST TUZLI !
Bio je sin bosanskog bana Vladislava Kotromanića, dinastija Kotromanići, i Jelene Šubić, kćerke Jurja II. Šubića iz hrvatske vladarske obitelji Šubića, te unuk Stjepana I. Kotromanića i Jelisavete, kćerke srijemskog kralja Stefana Dragutina i Katarine, unuke Bele IV. (Stjepan I. je imao prvu ženu prije Jelisavete). Njegova sestra je bila Katarina, grofica Celja, majka Hermana II. Celjskog i baka Barbare, carice Svetog Rimskog Carstva. [1] Njegova majka, Jelena Šubić, bila je po očevoj strani unuka hrvatskog bana i vladara cijele Bosne Pavla I. Šubića Bribirskoga i njegove žene Urse, dok je majka njegovog oca, Jelisaveta Nemanjić, bila je kćerka srpskog kralja, čija je majka bila potomak dinastije Anjou porijeklom iz Napulja, i ugarske princeze Katarine, kćeri hrvatsko-ugarskog kralja Stjepana V, čija je majka bila kćerka poglavara turskog plemena Kumana. Pa izvucite iz teksta odakle je kralj tvrtko njegov otac i ko mu je žena bila pa pričajte i izmišljajte
Evo vam stoko nepismena i zavidna pa se uvjerite da je povelja cijela napisana! http://www.bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/viewnewnews.php?id=49077
A zasto niste slikali povelju koja je cijela prikazana u kamenu kerovi jedni nego ste se svi digli da blatite i da na svaki nacina pokusate da ocrnite Tuzlu,djubrad jedna pokvarena.PORED OVOG STECKA OKO KOJEG STE PODIGLI OVOLIKU HAMPU ZBOG TOGA STO NE PISE TO VASE FAMOZNO\'\'U IME OCA I SINA\'\',ZNACI POSTOJI JOS JEDAN KAMEN NA KOME JE LIJEPO PRILOZENA CIJELA POVELJA KULINA BANA!!!!!
vi koji ste se odrekli Bosne,vi koji ste izbrisali prefix bosanski gdje god je postojao,vi koji slijedite politiku dodika koji skoro kaže\"nema Bosne\" it itd možete samo da crknete onako poprijeko i da Nama koji OBOŽAVAMO i BOSNU I BOSANSKO onako laganini naduvate mošnje kros spolovilo
Najuvredljivija karikatura Muhameda sto vidjoh ...pustam bradu namah...
Toliko je bio Bosnjak da se krunisao za kralja Bosne i Srba u Srpskom manaastiru, i da se krstio u ime Oca i Sina i SVETOGA duha, a ne duha svetoga kako kazu katolici. Toliko je bosnjak da u Bosni spominje sampoSrblje i uzima titulu Stefan koju si imali Nemanjici. Lazite, lazite, stvarajte sebi istoriju, sto vise sirite mrznju, ona ce vas osloboditi to je sigurno :D U IME OCA I SINA I SVETOGA DUHA AMIN ! I Tvrtko je pisao cirilicom izrodi azijatski :D A tata Vladislav i majka mu Jelena su bili pravi Bosanci i Hercegovci, e jeste bijeda ljudska.
NAS BOSANSKI KRALJ!!!
pozdrav za TVRTKA I , tvrtko srbine srbija je uz tebe !! sve najbolje u daljem radu
BOSNA JE POSTOJALA PRE HRV. I SRB jbm, se za kraljeve sve svijeta moj PREDSJEDNIK JE CRN a vji se svi redom jbt. kad ste ispali glupi
NEK J E V J E C N A SLAVA I RAHMET DUSI VJECNOM KRALJU BOSNJANA TVRTKU KOTROMANICU ! SVAK KO POKUSA PREPISATI i PRISVOJITI KRALJA BOSNJANA - BOSNJAKA - BOGUMILA VJECNE BOSNE MOZE SAMO U TRUBU NESTANKA DUVATI ! BOSNA JE BILA PRIJE VAS i OSTA CE POSLIJE VAS ! PUKNITE DUSMANI ! SVAKA CAST TUZLI !
Ma da je cijena bila i milion maraka vrijedilo je.Ovo je najveci kralj Bosne covjek koji je bosnu napravio srednjovjekovnom supersilom.Mi danasnji bosanci nismo mu ni do koljena.Za mene je ovo oltar domovine.
ovakve komentare mogu ostavljati samo dobro isfrustrirani plagijatori poput serviana sluga i skutora izdajnika bosne koji su klecali pred madjarskom inkvizicijom dok su ih pokrstavali i dok su molili za milost BOG BOSNA I BOSANCI