{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvaranje rekonstruisanog dijela Ferhadije 10. jula

F
6.7.2012. u 13:01
1
1
Otvaranje rekonstruisanog dijela Ferhadije 10. jula
1
Otvaranje rekonstruisanog dijela Ferhadije 10. jula
Foto: Arhiv/Klix.ba
Okončanje rekonstrukcije dijela Ferhadije bit će ozvaničeno u utorak 10. jula. Rekonstruisani dio Ulice Ferhadija otvorit će načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić, saopćeno je danas iz Pres-službe ove općine.
Postavljanje ploča na dijelu Ulice Ferhadija trebalo bi da bude završeno danas, a fugovanje granitnih ploča sutra, čime će u potpunosti biti završen projekat rekonstrukcije dijela ove ulice.

Rekonstrukcija dijela Ferhadije (od Tržnice do Ekonomskog fakulteta) počela je 15. maja ove godine i podrazumijevala je zamjenu vodovodne mreže i postavljanje novih priključaka, plinskih instalacija s priključcima, oborinske kanalizacije i šahtova, polaganje instalacija za internet mrežu, kao i instalacija BH Telecoma.

Izbetonirana je nova podloga i postavljene su nove granitne ploče u dužini od oko 60 metara. Postavljena je i nova pahuljica kod Ekonomskog fakulteta, simbol XIV Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine.

Rekonstrukcija Ferhadije koštala je oko 320.000 KM i finansirala ju je Općina Stari Grad. Izvođač radova je firma "Mibral".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: