Predstavljeno vozilo Rada
0

Obnovljen dio ulice Ferhadija, nastavak rekonstrukcije u oktobru

Piše: Nedim Grabovica
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Konferencijom za medije danas je u ulici Ferhadija u Sarajevu ozvaničen završetak obnove jednog njenog dijela.

Kako je za Klix.ba kazao Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, na dijelu ulice od Tržnice do Ekonomskog fakulteta zamijenjene su sve podzemne instalacije, urađena betonska podloga te postavljene sasvim nove granitne ploče.

"Ovaj dio Ferhadije nije rađen od Olimpijade, tako da je stvarno bilo vrijeme da se obnovi. Nažalost, mi smo uspjeli uraditi samo jednu trećinu ulice, jer smo toliko u budžetu imali predviđenih sredstava, ali ovim putem najavljujemo da ćemo u oktobru nastaviti i drugi dio. Tačnije, dio do Apoteke kod Katedrale i Štrosmajerovu ulicu, a razmišljao sam da se uradi i plato oko Katedrale", naglasio je Hadžibajrić.

Nove granitne ploče, koje su postavljene u Ferhadiji, debljine su osam centimetara te se narednih godina ne trebamo brinuti da će doći do oštećenja, dodao je Hadžibajrić.

Osim toga, na današnjoj konferenciji predstavljeno je i novo vozilo preduzeća Rad za čišćenje ulica, odnosno pješačkih zona u centru grada.

Selim Babić, direktor preduzeća Rad, je istakao kako je vozilo električno te će dosta pomoći u održavanju čistoće grada Sarajeva.