|

Otvaranje dječije igraonice Argeta Junior Play House

Otvaranje dječije igraonice Argeta Junior Play House
0
Klix.ba
15.12.2012. u 13:03
1
komentara
0

dijeljenja
Otvaranje dječije igraonice Argeta Junior Play House
Dječija igraonica Argeta Junior Play House je ove godine smještena u drvenu kućicu na 48 kvadratnih metara, čiju je izgradnju pomoglo Njemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ...
U nedjelju, 16. decembra, s početkom u 13 sati, će na 2. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu u okviru Dječijeg parka biti svečano otvorena igraonica za djecu Argeta Junior Play House.

Dječija igraonica Argeta Junior Play House je ove godine smještena u drvenu kućicu na 48 kvadratnih metara, čiju je izgradnju pomoglo Njemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ. Kućica će biti zagrijana grijanjem na pelete, zahvaljujući Kovan Metalnoj industriji iz Gračanice, a na isti način je realizirano grijanje kompletnog Marketa. Podršku energetski efikasnom Marketu su ove godine pružili USAID 3E (Ekonomija energetske efikasnosti), njemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ, te UNDP.

Građani Sarajeva pozvani su da prisustvuju otvaranju zajedno sa svojim mališanima, koji će se u dječijoj igraonici svaki dan zabavljati uz raznolik program.

Argeta Junior Play House zamišljena je kao edukativno-zabavni kutak za najmlađe, gdje će djeca, uz profesionalne odgajatelje i odgajateljice, moći crtati, slagati puzzle, učiti strane jezike, čitati priče, gledati predstave, igrati se sa Barbie lutkama, zabavljati se uz različite društvene igre, praviti Dr. Oetker kolačiće sa Mladenom Jeličićem Trokom... Mališani će ponovo upoznavati predstavnike različitih profesija, igrati se malih naučnika i raditi eksperimente, družiti se s maskotama, a u povodu 200. godina od izdavanje prve zbirke bajki braće Grimm svakog dana će u prostoru Argeta Junior Play Housea mladi glumac Kemal Čebo čitati sarajevskim mališanima najljepše bajke.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market organiziraju Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija i Sarajevo Navigator, uz podršku USAID - Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Nove informacije o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu će u narednim danima biti objavljivane putem medija i sredstava informiranja, te putem društvenih mreža: Facebook pagea: Sarajevo Holiday Market, kao i putem Twittera: SAHolidayMarket, YouTube kanala: SAHolidayMarket i Instagrama: sarajevoholidaymarket.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...